google plus
Tematické sekce
 
Branžové sekce
Přehledy
IT Systems - online trafika
 
Tematické seriály

Dotace na vývoj ICT

Vývoj nových ICT řešení a ICT nástrojů je v dnešní době zásadní, ale finančně velice náročný proces.

1. až 3. díl >>

 

Komplexní svět eIDAS

O nařízení eIDAS již bylo mnoho řečeno i napsáno. A proto jediné, o čem...

1. až 6. díl >>

 

Trendy v CRM

Systémy pro řízení vztahů se zákazníky (CRM) prochází v posledních letech výraznou změnou. Zatímco dříve...

1. až 6. díl >>

 

Příručka úspěšného IT manažera

Dnes je řada IT manažerů opomíjena. Úspěšní bývají brouci Pytlíci a Ferdové...

1. až 17. díl >>

 

Podnikové portály

Portály patří k oblíbeným technologiím, na kterých staví společnosti svá řešení. Ta jsou vstupní branou...

1. až 5. díl >>

 

Pokročilá analýza provozu datových sítí

V tomto čtyřdílném seriálu vás seznámíme s různými metodami a přístupy...

1. až 4. díl >>

 

Cesta k efektivnímu identity managementu

Správa identit a přístupů (IAM) je klíčová oblast pro zaručení bezpečnosti...

1. až 9. díl >>

IT pomocník pro závodní stravování

Nového partnera mají od ledna 2015 systémy HELIOS pro oblast veřejné správy. Stala se jím společnost EFG CZ. Její produkt – stravovací systém ASTRIS – je nyní integrován se systémem HELOS Fenix. Systém ASTRIS je určen k řízení ve stravovacích provozech s charakterem závodního nebo pacientského stravování. V různých variantách instalace lze sestavit rozsáhlé a komplikované systémy se širokou škálou funkcionality, ale také jednoduché varianty jen se základními funkcemi pro organizačně nenáročné provozy. Systém je naprogramován modulárně v technologii klient-server a jeho jednotlivé části spolu s jádrem lze instalovat samostatně. Podle objednávek strávníků poskytuje podklady pro denní provoz kuchyně včetně konečného měsíčního vyúčtování.



Výhodami tohoto softwarového řešení napojeného na informační systém HELIOS Fenix jsou především:

  • Jednoduchá a intuitivní komunikace se strávníkem pomocí dotykové obrazovky
  • Strávník může komunikovat se systémem i ze svého pracovního PC 
  • Online propojení s potravinovým skladem 
  • Systém podporuje dietologické postupy při sestavování jídelníčku
  • Nutriční hodnoty surovin jsou součástí informační základny 
  • Kalkulace cen a stanovování finančních norem spotřeby surovin optimalizují hospodaření stravovacího provozu
  • Kategorizace strávníka umožňuje nastavit odlišné parametry objednávání a výdeje stravy pro skupiny strávníků
  • Pokladní modul umožňuje prodej doplňkového sortimentu, případně může řešit i prodej hlavního jídla (restaurační bezobjednávkový prodej)

 

Banner

  

- Inzerce -

MES Merz monitoruje a vyhodnocuje výrobu na balících linkách ve společnosti OLMA

MES Merz, OLMAZpracování mléka má v oblasti Olomoucka, Prostějovska a Přerovska bohatou tradici, která se datuje již od konce 19. století. Záměr vybudování velké moderní mlékárny v Olomouci, s denní kapacitou 400 tisíc litrů mléka, byl realizován po roce 1965 a název OLMA, a.s. vznikl ze dvou počátečních písmen měst Olomouc a Martinov, protože tehdejší podnikové ředitelství národního podniku Severomoravské mlékárny, jehož byla OLMA součástí, se nacházelo právě v Martinově.

  

- Inzerce -

Spolehlivá data a dohledatelnost výroby díky ERP Dialog 3000Skylla

CONTROLV současné době je kladen velký důraz na kvalitu a bezpečnost potravin, z čehož vyplývají nároky na ERP systém. Producenti potravinářských výrobků musejí být schopni prokázat původ jednotlivých surovin a polotovarů, jejich přesné množství ve výrobku, ale také konkrétní šarži jednotlivých surovin a materiálu. S tím také souvisí zpětná dohledatelnost kterékoli šarže napříč všemi výrobky.