google plus
Tematické sekce
 
Branžové sekce
Přehledy
Exponet - IT mezi paragrafy
 
Tematické seriály

Komplexní svět eIDAS

O nařízení eIDAS již bylo mnoho řečeno i napsáno. A proto jediné, o čem...

články >>

 

Trendy v CRM

Systémy pro řízení vztahů se zákazníky (CRM) prochází v posledních letech výraznou změnou. Zatímco dříve...

1. až 6. díl >>

 

Příručka úspěšného IT manažera

Dnes je řada IT manažerů opomíjena. Úspěšní bývají brouci Pytlíci a Ferdové...

články >>

 

Podnikové portály

Portály patří k oblíbeným technologiím, na kterých staví společnosti svá řešení. Ta jsou vstupní branou...

1. až 5. díl >>

 

Pokročilá analýza provozu datových sítí

V tomto čtyřdílném seriálu vás seznámíme s různými metodami a přístupy...

1. až 4. díl >>

 

Cesta k efektivnímu identity managementu

Správa identit a přístupů (IAM) je klíčová oblast pro zaručení bezpečnosti...

1. až 9. díl >>

IT pomocník pro závodní stravování

Nového partnera mají od ledna 2015 systémy HELIOS pro oblast veřejné správy. Stala se jím společnost EFG CZ. Její produkt – stravovací systém ASTRIS – je nyní integrován se systémem HELOS Fenix. Systém ASTRIS je určen k řízení ve stravovacích provozech s charakterem závodního nebo pacientského stravování. V různých variantách instalace lze sestavit rozsáhlé a komplikované systémy se širokou škálou funkcionality, ale také jednoduché varianty jen se základními funkcemi pro organizačně nenáročné provozy. Systém je naprogramován modulárně v technologii klient-server a jeho jednotlivé části spolu s jádrem lze instalovat samostatně. Podle objednávek strávníků poskytuje podklady pro denní provoz kuchyně včetně konečného měsíčního vyúčtování.



Výhodami tohoto softwarového řešení napojeného na informační systém HELIOS Fenix jsou především:

  • Jednoduchá a intuitivní komunikace se strávníkem pomocí dotykové obrazovky
  • Strávník může komunikovat se systémem i ze svého pracovního PC 
  • Online propojení s potravinovým skladem 
  • Systém podporuje dietologické postupy při sestavování jídelníčku
  • Nutriční hodnoty surovin jsou součástí informační základny 
  • Kalkulace cen a stanovování finančních norem spotřeby surovin optimalizují hospodaření stravovacího provozu
  • Kategorizace strávníka umožňuje nastavit odlišné parametry objednávání a výdeje stravy pro skupiny strávníků
  • Pokladní modul umožňuje prodej doplňkového sortimentu, případně může řešit i prodej hlavního jídla (restaurační bezobjednávkový prodej)

 
  

- Inzerce -

Nezapomněli jste si prodloužit předplatné časopisu IT Systems?

IT SystemsZačátek nového roku je nejen obdobím, kdy už se pomalu začínají rozplývat mnohá novoroční předsevzetí. Je také obdobím, kdy je třeba provést řadu každoročně se opakujících činností. V případě všech IT manažerů a IT profesionálů by mezi nimi nemělo chybět prodloužení předplatného časopisu IT Systems.