facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 11. 5. 2022 - Ing. Lukáš Grásgruber

Digitální wellbeing a sociální inženýrství byly hlavními tématy AVLAO Inspiration Day

28. dubna 2022 se konala tradiční konference AVLAO Inspiration Day. Po dvou letech online formátu přešli organizátoři na hybridní formu konference. V budově Microsoft (Praha) se sešlo ke stovce účast­ní­ků a online se během dne připojilo zhruba 200 posluchačů.



Konferenci zahájila trochu netradičně sociologická přednáška Karo­lí­ny Presové z organizace Replug.me na téma digitálního wellbeingu. Po několika úvodních otázkách na diváky, kteří se mohli přesvědčit, že skoro všichni bojují s tím stejným nešvarem – být neustále online a na příjmu, se Karolína podělila o své zkušenosti z praxe a nastínila divákům několik tipů jak na zdravou komunikaci v týmu.

V bloku o bezpečnosti vystoupil Daniel Hejda ze společnosti Cyber Rangers, který mluvil o phishingu a dalších cestách, jak prolomit bezpečnost firem. Diváci se dočkali i několika ukázek kybernetických útoků inspirovanými skutečnými bezpečnostními incidenty.

Během celého dne mohli účastníci shlédnout 12 přednášek a nav­ští­vit 2 workshopy. Letošní nižší účast vyrovnala skvělá atmosféra po celou dobu konference. Návštěvníci ocenili možnost vidět se opět na živo, diskutovat obsah přednášek s dalšími lidmi z oboru a osobně se setkat s vývojáři ALVAO, kteří představili novou verzi.

„Poslední klasická konference proběhla v roce 2019, takže je moc příjemné vidět se s našimi zákazníky i ostatními účastníky opět osobně, probrat co je nového a dozvědět se, jakým pracovním výzvám v současné době čelí. Věříme, že ALVAO Inspiration Day si dlouhodobě drží vysokou úroveň a zároveň nás baví neformální a uvolněná atmosféra akce. Už se těšíme na příští rok,“ hodnotí konferenci Radek Grodl, ředitel společnosti Alvao.


 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.