facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 24. 5. 2018

Zebra Technologies uvedla na trh kartové tiskárny ZC100 a ZC300

Společnost Zebra Technologies uvedla na trh novou generaci chytrých tiskáren na karty včetně softwarového řešení. Společnost také představila software CardStudio 2.0 pro vytváření a kvalitní potisk identifikačních karet, jako jsou zaměstnanecké karty, přístupové karty pro vstup do budov, členské karty, karty pro bezpečné štítkování potravin, registrační či členské karty apod. Samotná softwarová aktualizace je velmi snadná.



Tenký profil a malá výška tiskáren řady ZC100 a ZC300 umožňují jejich instalaci v omezeném prostoru, například pod počítačem. Mají také přizpůsobitelné kryty, které zákazníkům umožňují kustomizovat tiskárny v rámci korporátního designu.

Tiskárny jsou vybaveny podavačem karet, který se automaticky přizpůsobuje tloušťce každé karty, takže není nutné tiskárnu nastavovat pro různé typy karet. Praktický křídlový otvor pro vsunutí karty a nová konstrukce dvířek pásky zjednodušují proces vsunování a vysunování, tedy celkovou obsluhu tiskárny.

Bezpečnostní funkce umožňují uzamknout kryt tiskárny a brání tak pokusům otevřít zásobník s kartami a jejich krádežím. Tiskárny jsou také vybaveny firewall bránami pro jejich autentizaci i autentizaci uživatele a vysokým stupněm šifrování.

Nové kartové tiskárny jsou podporovány Print DNA, sadou nástrojů pro vývojáře, která umožňuje vysokou kvalitu tisku díky lepšímu výkonu, zjednodušené vzdálené správě a snadnější integraci mezi další tisková zařízení. Tiskárny nabízejí také více možností připojení včetně Wi-Fi.

Prémiová kartová tiskárna ZC350, která je součástí řady ZC300, nabízí vyšší úroveň rychlého tisku, kódování čipových karet a tři nové pásky. Pásky od společnosti Zebra obsahují zabudované inteligentní čipy, které automaticky komunikují s přístrojem, poznají, jaký typ média se používá a kolik médií je zásobováno.

Každá nová páska se zaměřuje na klíčové potřeby zákazníků, jako je zabezpečení, robustnost a speciální efekty, a to tím, že nabízí překryvné panely s vysokou odolností, aby odolaly poškození, a umožňuje aplikovat vodoznak, který zabraňuje vytváření padělků. Je možné využít také metalické/3D prvky, které vylepšují design karty a jsou např. určeny pro VIP karty apod.

Tiskárny karet ZC300 a ZC350 jsou vybaveny grafickým barevným LCD displejem podporujícím 10 jazyků a novým otočným modulem, který umožňuje oboustranný tisk.