facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 21. 6. 2018

Western Digital uvádí 12TB pevný disk WD Purple

určený pro aplikace dohledových kamerových systémů typu Edge-To-Core

Společnost Western Digital rozšířila své portfolio produktů o pevný disk Western Digital Purple 12TB s technologií All Frame AI. Tento disk určený pro dohledové systémy se schopností Deep Learning a využívající aplikace AI se vyznačuje ve svém segmentu nejvyšší kapacitou. Přírůstek mezi pevnými disky přináší nové možnosti do prostředí dohledových kamerových systémů a podporuje záznam ve vysokém rozlišení z několika kamer současně. Umožňuje také snadný přístup k uloženým záznamům pro další analyzování dat a pro použití aplikací typu Deep Learning. Disky jsou speciálně navrženy pro rozvíjející se systémy DVR a NVR, které využívají AI, zpracovávají data v reálném čase a na daném místě a současně umožňují nepřetržitou zpětnou analýzu.



Podle společnosti IDC dle očekávání poroste množství dat generovaných dohledovými systémy o 25 % ročně a to až do roku 2021. Tento růst bude poháněn instalacemi komplexnějších dohledových systémů s vyšším rozlišením, aplikacemi AI a rozsáhlejším využitím dat z kamerových záznamů pro další zpracování. Tradiční dohledové systémy již detekují pohybující se objekty, ale neposkytují následnou detailní analýzu. Nové systémy umožní využít i dodatečné informace, jako je analýza v reálném čase nebo poskytnout přesnější detekce objektů a snížit tak například počet falešných poplachů.

„Síťové záznamové systémy jsou stále chytřejší,” říká Brendan Collins, viceprezident pro produktový marketing společnosti Western Digital, a dodává: „NVR systémy využívající aplikace AI jsou nyní navrhovány pro nové procesory GPU a CPU a vylepšují tím celkovou možnost automatické analýzy dat a urychlují algoritmy pro rozpoznávání objektů i tváří. Systémy NVR s možnostmi ´Deep Learning´ - oproti jednotlivým kamerám - vyžadují větší ukládací kapacity a sofistikovanější procesy pro to, aby poskytovaly pokročilejší analýzy, jako je vyhledání dané tváře mezi záznamy uloženými před týdny nebo i měsíci nebo vytvoření alternativních dopravních a cestovních tras podle dlouhodobých i aktuálních záznamů.”

Pevné disky třídy dohledových systémů Western Digital 12 TB umožňují zvýšit ukládací kapacitu všem kompatibilním kamerovým dohledovým systémům. Disky Western Digital s kapacitami 10 a 12 TB jsou vybaveny navíc technologií All Frame AI, která zlepšuje spolupráci se systémy využívající AI aplikace. To umožňuje podporovat na rozdíl od konkurenčních disků až dvakrát vice kanálů s aplikacemi AI (16 AI kanálů/32 AI streamů) a jsou připraveny i pro budoucí dohledové systémy nové generace při nepřetržitém vývoji s možnostmi Deep Learning a vylepšenou analýzou dat.

Doporučená koncová cena začíná na 399 USD pro 10 TB (model #WD101PURZ) a 479 USD pro 12 TB (model #WD121PURZ).