facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 28. 8. 2017

WD uvádí nový externí disk s kapacitou až 20 TB

WD My Book DuoSpolečnost Western Digital uvedla na trh novou verzi oblíbeného externího disku My Book Duo, který využívají uživatelé dávající přednost jednoduchému připojení přes USB rozhraní před síťovými úložišti typu NAS. Nový My Book Duo je nabízen v různých kapacitách v rozsahu od 4 do 20 TB a může tak sloužit jako domácí úložiště i jako jednouché úložiště pro malé firmy. My Book Duo je dodáván s pevnými disky WD Red, jejichž firmware je optimalizovaný pro nasazení v režimu RAID 1, jehož využití je důležité pro ochranu dat před možnou poruchou disku.



„Nejen doma, ale i v práci lidé vytvářejí a shromažďují velké digitální soubory. To přináší potřebu nových řešení pro ukládání dat s vyšší kapacitou a vysokou rychlostí, která snadno a spolehlivě uloží a přenesou tato data do jednoho místa,“ říká Sven Rathjen, viceprezident produktového marketingu Western Digital, a dodává: „Vidíme to například v nových segmentech, které vytvářejí digitální obsah, jako jsou drony s kamerami. Nadšenci i profesionálové vytvářejí a zpracovávají velké množství fotografií a video souborů ve vysokém rozlišení. Ještě nikdy nebyla potřeba snadno ovladatelného desktopového úložiště s obrovskou kapacitou, kterou My Book Duo představuje, tak naléhavá. Tento externí disk umožňuje tvůrcům digitálního obsahu držet krok s rostoucími požadavky na ukládání dat.“

Externí disk My Book Duo je dodáván s portem USB Type-C a kompletní kabeláží, která zajišťuje ihned po rozbalení produktu možnosti připojení i ke starším USB rozhraním USB 2.0 a USB 3.1 Gen 1 (dřívé označované jako USB 3.0). Externí disk má také dva doplňkové porty USB Type-A, které slouží pro připojení dalších periferií, jako jsou drony, akční kamery, čtečky karet, klávesnice, myši, další externí disky USB nebo mobilní telefony pro synchronizaci dat a dobíjení.

My Book Duo je k dostání je v kapacitách 20 TB, 16 TB, 12 TB, 8 TB, 6 TB a 4 TB. Data jsou chráněna 256bitovým hardwarovým šifrováním AES a heslem. Na úložiště My Book Duo je poskytována tříletá záruka a jeho doporučená koncová cena začíná na 299 EUR (pro kapacitu 4 TB) a končí na 739 EUR (pro kapacitu 20 TB).


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.