facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 31. 5. 2016

Ve finále soutěže Cirkus talentů změří síly pět českých startupů

Společnost IDC oznámila jména pěti finalistů soutěže Cirkus talentů, kteří dostanou šanci osobně prezentovat svoje nápady na mezinárodní konferenci IDC Digital Transformation konané 16. června 2016. Mladí digitální inovátoři představí své projekty v krátkých pětiminutových přednáškách, které jim mohou otevřít dveře mezi principály digitálního byznysu.



„Mám velkou radost z přihlášených týmů a jejich projektů a těší mne i jejich odvaha. Většina projektů již není pouze ve fázi nápadu, ale jsou to životaschopné startupy, které se díky naší soutěži mohou posunout dál a vystřelit třeba až mezi lídry digitální transformace,“ komentuje výběr finalistů Jan Široký, Regional Vice President, CEE, Austria & Israel Region, CEMA Consulting. Finalisté v uplynulém měsíci prošli mentorovanými workshopy, kterými je provázeli vybraní garanti, aby je co nejlépe připravili pro jejich prezentaci na konferenci s jednoduchým cílem: během pěti minut přesvědčit publikum, že právě jejich zvolená cesta je tou nejlepší pro ovládnutí digitálního byznysu.

Martin Toman, jeden z finalistů s konceptem 3Book, odhaluje svoje začátky a popisuje svou motivaci: „Před lety jsem jako student právnické fakulty přišel o práci a neměl jsem peníze na svou největší lásku – knihy. Tehdy jsem se rozhodl, že to chce změnu a založil jsem Backstage Books, vydavatelství na podporu mladých autorů. Nyní, po třech letech, chci celý projekt posunout ještě dále - eknihy zdarma. S mobilní aplikací 3book to je možné a autoři knih dostanou odměnu za své čtenáře využitím cílené reklamy.“ Dalšími členy finálové pětice jsou projekty HUGPORT – systém na správu a prodej obsahu pro síť obrazovek, LS INTERACTIVE – online prodej a zákaznická péče s unikátní technologií LiveShop, mobilní aplikace Teleportoo, která přepraví cokoliv z místa A do místa B jedním klikem a projekt SimpleJohn – e-learningová školení ve výrobě.

Po prezentacích jednotlivých soutěžících se v rámci konference IDC Digital Transformation otevře panelová diskuse na téma „Mladí talenti, jak je najít a jak je nezabít”, v níž mentoři jednotlivých finalistů, společnosti O2, KPMG, Pierstone, Virklis a VŠE xPORT zhodnotí jednotlivé týmy a podělí se o zkušenosti s talent managementem v oblasti digitální transformace, který je stále v České republice ve fázi objevování.