facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 31. 5. 2016

TP-LINK představuje bezdrátové cloudové kamery NC210 a NC230

Společnost TP-LINK uvádí na český trh bezdrátové cloudové kamery NC210 a NC230 s vysokým rozlišením obrazu. Obě kamery se k síti připojují prostřednictvím Wi-Fi, a to rychlostí až 150 Mbit/s. Cloudová kamera TP-LINK NC210/230 je bezdrátové monitorovací zařízení s bezplatným streamováním obrazu v reálném čase. Dokáže reagovat na změny ve sledovaném prostoru – pohyb a zvuk – a v případě zachycení nežádoucí události zašle uživateli upozornění e-mailem. Dosah obou kamer činí 5,5 metru, v případě NC230 i ve tmě díky systému pro noční vidění. NC210 oproti tomu nabízí širší úhel záběru a světelnější objektiv. Snímání ve vysokém rozlišení 720p zaručuje ostrý a zřetelný obraz. Parametry obrazu jako jas, kontrast a sytost barev lze přizpůsobit prostředí. Kameru lze umístit na strop, stěnu, či vodorovnou podložku.



Kamera NC210 je napájena standardním USB konektorem. Model NC230 je vybaven i konektorem RJ45 pro kabelové připojení do místní sítě LAN namísto Wi-Fi.

Obraz z kamery se přenáší přes cloudový server tplinkcloud.com, kde je po přihlášení k dispozici z jakéhokoli zařízení připojeného k internetu. Přenos dat přes Wi-Fi probíhá rychlostí 150 Mbit/s, což zajišťuje plynulý záznam videa bez zadrhávání a prodlev.

Vedle sledování a řízení pomocí webového rozhraní z počítače připojeného k internetu je možné kamery NC210/230 ovládat prostřednictvím mobilní aplikace tpCamera pro tablety a chytré telefony se systémem iOS a Android. Aplikace TP-LINK tpCamera je k dispozici ke stažení v obchodech Google Play, respektive Apple Store. Aplikace umožňuje kameru ovládat, sledovat přenášený obraz a pořizovat videozáznam nebo fotografie.

Cloudové kamery NC210 a NC230 jsou již k dispozici v prodejní síti partnerů společnosti TP-LINK a to za doporučenou koncovou cenu 1499 Kč a 1699 Kč.