facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 31. 1. 2017

T-Mobile zaktivoval první eSIM

T-Mobile se připravuje na zavedení tzv. vestavěné SIM karty (embedded SIM, eSIM) – ve spolupráci s partnery začal testovat kompletní systém založený na GSMA standardu, v jehož rámci se mu podařilo na dálku zaktivovat první eSIM. Během letošního roku T-Mobile očekává uvedení prvních přístrojů s podporou vestavěné SIM karty na trh.



„Koncem roku 2016 jsme avizovali, že systém pro podporu zařízení vybavených eSIM začneme testovat v prvním čtvrtletí letošního roku, a to jsme splnili,“ říká Martina Králová, ředitelka rozvoje nového businessu T-Mobile. „Velmi nás těší, že jsme jedním z prvních operátorů v Evropě a možná i na světě, kterým se v rámci nového standardu podařil důležitý krok – nahrání první vestavěné SIM karty,“ dodává.

Operátor počátkem letošního roku spustil kompletní testovací systém založený na GSMA standardu Remote SIM Provisioning Phase 2, který se vztahuje na všechny typy eSIM zařízení pro běžné spotřebitele. Jedním z hlavních partnerů T-Mobile v tomto projektu je Samsung – testuje se na tabletech této značky s upraveným firmwarem, který umožňuje pracovat s eSIM. Další partner, společnost Oberthur Technologies, poskytl jak čipy pro nahrávání vestavěných SIM, tak eSIM profily (což je jakási digitální verze SIM karet).

Systém stojí na společné platformě skupiny Deutsche Telekom, na niž jsou napojeny lokální systémy T-Mobile a operátorem vyvinutá rozhraní pro vzdálenou manipulaci s vestavěnou kartou a testování chodu celého řetězce.

Nástup eSIM jde ruku v ruce s rozvojem tzv. internetu věcí (IoT), jelikož umožní snadnou aktivaci, správu a hromadné ovládání IoT zařízení, jako jsou fitness trackery, chytré hodinky, měřicí čidla nebo třeba chytré automobily.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.