facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 14. 6. 2019

Syniverse buduje neutrální roamingové centrum architektury LoRaWAN

Na výročním setkání členských společností LoRa Alliance v Berlíně oznámila společnost Syniverse první neutrální roamingové platformy architektury LoRaWAN na trhu, která propojí nesourodé stávající sítě LoRaWAN. Propojení sítí LoRaWAN umožní, aby spolu nelicencované technologie internetu věcí (IoT) jako Wi-Fi a LoRaWAN harmonicky fungovaly v rámci globálních sítí. Také dovolí rychlejší škálování podpory IoT ekosystému LoRaWAN díky společné základní infrastruktuře spravované neutrální třetí stranou, která umožňuje harmonizaci různorodých sítí. Tento přístup zefektivňuje mezinárodní uvádění na trh, agregaci domácí sítě a řešení zásobovacích řetězců.



LoRaWAN je technologie nízkoenergetických přenosů na velké vzdálenosti provozovaná v nelicencovaném pásmu, které využívají chytrá IoT řešení ve více než 100 zemích. Přestože tato technologie pohání množství pohyblivých i nepohyblivých senzorů, aplikací a zařízení – jako je chytré měření energií, sledovací nástroje v zásobovacích řetězcích, chytrého zemědělství a řešení průmyslu 4.0 – napříč regiony existují stovky veřejných i soukromých sítí LoRaWAN, které spolu v současné době jednoduchým způsobem nekomunikují.

Syniverse prostřednictvím svých investic do konektivity, správy roamingu a vyrovnávání služeb všech mobilních operátorů na světě v posledních třech desetiletích přispěla k rozvoji centra LoRaWAN, který umožní konektivitu napříč ekosystémem. Syniverse v současné době denně zpracuje více než čtyři miliardy zúčtovatelných transakcí, ročně vypořádá více než 15 miliard USD a k dnešku propojuje téměř 800 operátorů. Díky tomu je neutrálním hostitelem, který umožní ekosystému LoRa rozvinout plný potenciál.

Umožnění roamingu LoRaWAN prostřednictvím zmíněného centra je v souladu se strategií multi-access IoT technologií přechodu na sítě nové generace včetně 5G, které budou také vyžadovat interoperabilitu se staršími sítěmi, aby společnosti mohly provozovat služby IoT a další. Společnost Syniverse už úspěšně předvedla konektivitu architektury LoRaWAN na své globální, zabezpečené IoT síti v rámci iniciativy Syniverse Innovation Lab.

Syniverse zahájí testovací propojování s operátory sítí LoRaWAN ve druhé polovině tohoto roku a propojovací služby chce spustit koncem roku 2019.