facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Analýzy - 7. 4. 2014

Softwarový trh prochází změnou a roste

jedničkou je Microsoft následovaný Oraclem a IBM

world.jpgCelosvětový trh se softwarem loni vzrostl o 4,8 % a souhrnné tržby dodavatelů dosáhly 407 miliard USD. S těmito výsledky přišla ve svém pravidelném reportu analytická společnost Gartner. Lídrem trhu byl opět Microsoft, na druhou pozici se poprvé dostal Oracle a trojici největších dodavatelů roku 2013 uzavřelo IBM.

Podle analytiků se softwarové odvětví nachází uprostřed několikaletého přechodového cyklu, během něhož se organizace zaměřují na investice do technologií podporujících jejich existující systémy za účelem udržet svoji konkurenceschopnost. Zároveň využívají výhod cloudového modelu tam, kde to má smysl a posiluje to jejich byznys. „Softwarový trh se posledních pět let mění a cloud je významným hybatelem této změny,“uvedla Joanne Correia, viceprezidentka výzkumu společnosti Gartner. „Pádným důkazem toho je skutečnost, že se poprvé do top desítky největších dodavatelů dostal ‚čistý’ cloudový poskytovatel,“ dodala Correia s narážkou na společnost Salesforce.com, která mezi dodavateli podnikových aplikací zaznamenala největší růst tržeb (meziročně o 33 %) a v žebříčku obsadila desáté místo.

Globální trendy kolem big dat, analytiky a s tím spojené investice do databází pomohly Oraclu stát se druhým největším světovým hráčem na poli podnikového softwaru.

V České republice má podle dat Gartneru první pětka následující pořadí: Microsoft, IBM, Oracle, SAP a VMware. První dva dodavatelé obhospodařují více jak 36 % českého trhu.


(red)

 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.