facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 9. 12. 2016

Sigfox rozšiřuje svou síť na Slovensko

Partnerem je česká společnost SimpleCell Networks

Poskytovatel konektivity pro Internet Věcí (IoT) Sigfox a český operátor této sítě společnost SimpleCell Networks oznámili spuštění sítě Sigfox na Slovensku. Rozšiřování sítě na Slovensko začalo krátce po spuštění prvních komerčních projektů v České republice, kde samotná síť pokrývá nyní už téměř 88 % populace. Na Slovensku díky spolupráci se společností Towercom má síť nyní cca 30% pokrytí. Společnost SimpleCell Networks Slovakia bude na Slovensku výhradním operátorem sítě Sigfox.



“Výhodou využívání zkušeností z České republiky jsou zejména velmi úzké vazby mezi Českou a Slovenskou republikou. Rychlé přijetí technologie Sigfox na Slovensku umožňuje zejména propojení obou trhů na úrovni výrobců hardwaru a integrátorů služeb.” říká k projektu Jan John, Group Director SimpleCell.

Na slovenském trhu už některé strategicky důležité firmy spouštějí první pilotní projekty založené na technologii Sigfox:

Liptovská vodárenská spoločnosť směřuje k širokému nasazení senzorů, které zvýší efektivitu primární distribuční sítě. Detekce úniků nebo krádeží vody přispěje jak ochraně životního prostředí, tak snížení cen koncovým zákazníkům.

Největší společnost na Slovensku v oboru teplárenství a facility managementu, ENGIE, bude senzory Sigfox využívat k odhalování ztrát při vytápění a klimatizaci skladových, nebo kancelářských prostor. Významně tak přispěje k energetické úspornosti budov.


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.