facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 20. 3. 2017

Šifrovatelný externí box na pevný disk

Zalman VE500Externí pevné disky jsou oblíbené pro snadné ukládání a přenášení velkých objemů dat. Současně ale představují velké bezpečnostní riziko, pokud se dostanou do nepovolaných rukou. Uložená data je samozřejmě možno šifrovat na straně zařízení, které data zapisuje, ale tím se omezuje a komplikuje jejich přenositelnost. Elegantnější řešení nabízí šifrování přímo v externí disku, nebo v externím boxu na pevný disk. Právě takové zařízení uvedla na náš trh společnost Zalman.



Externí box na pevný disk Zalman VE500 je vhodný pro všechny pevné disky formátu 2,5 palce. K počítači se připojí jednoduše pomocí rozhraní USB 3.0 a ukládaná data šifruje díky vlastnímu mikroprocesoru s pamětí SRAM, který zajišťuje 256bitové AES šifrování. Přístup k datům je poté chráněn heslem, které uživatel zadává prostřednictvím dotykového displeje. Pro lepší kontrolu nad stavem zařízení a snazší ovládání je externí box vybaven LCD obrazovkou, která zobrazuje všechny důležité informace. Zbývá ještě dodat, že externí box VE500 se dodává v sadě s cestovním pouzdrem.

Zalman VE500

Zalman VE500


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.