facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 31. 7. 2015

Samsung představil monitor podporující bezdrátové nabíjení mobilních přístrojů

Společnost Samsung Electronics představila monitor SE370 podporující bezdrátové nabíjení mobilních zařízení. Monitor bude dodáván ve verzích s velikostí úhlopříčky 23,6 a 27 palců. Funguje se všemi mobilními zařízeními podporujícími standard bezdrátového nabíjení Qi. Pro optimální pohodlí a produktivní multitasking nahrazuje monitor SE370 několik nabíjecích portů jedinou okrouhlou nabíjecí plochou zabudovanou do stojánku přístroje. Stačí, aby uživatelé jednoduše položili svůj přístroj na tuto nabíjecí plochu.



Monitor nabízí funkce snižující únavu zraku pro dlouhodobé pracovní nasazení. Režim monitoru šetřící zrak vyhodnocuje světelné podmínky, za nichž se přístroj používá, a snižuje škodlivé účinky modrého světla na oči. Monitor také zajišťuje pohodlné sledování prostřednictvím výkonného panelu Plane-to-Line-Switching (PLS), který nabízí optimalizované sledování v širokém zorném úhlu 178 stupňů a jas až 300 cd/m2. 

Integrovaná podpůrná technologie AMD FreeSync synchronizuje obnovovací frekvenci monitoru se snímkovou frekvencí grafické karty AMD, čímž minimalizuje vstupní latenci a zároveň omezuje zasekávání a zpožďování při hraní her a přehrávání videozáznamů. Krátká doba odezvy monitoru SE370 (4 ms) navíc umožňuje hladké a plynulé sledování i té nejrychlejší akce na obrazovce bez rozmazaných pohybů. 

Nová funkce Eco Saving Plus snižuje jas obrazovky pro dosažení vyšší energetické účinnosti. Kromě dvou standardních manuálních nastavení je zde i automatické nastavení, které snižuje spotřebu energie o zhruba 10 % v závislosti na luminiscenci černých ploch obrazovky v automatickém režimu zobrazení obrazovkových nabídek (OSD). 

Monitory Samsung S24E370DL a S27E370DS budou na českém trhu dostupné od září letošního roku za doporučenou maloobchodní cenu 6.990,- Kč respektive 9.490,- Kč.


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.