facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 19. 2. 2021 - Ing. Lukáš Grásgruber

Řešení pro bezdrátovou komunikaci na poradách a jednáních

BiampSpolečnost Audiopro uvedla na český trh řešení Modena od společnosti Biamp, které usnadňuje bezdrátovou komunikaci na poradách a jednáních. Modena Hub poskytuje bezdrátovou interakci mezi vlastním BYOD zařízením účastníků schůzky a AV vybavením jakéhokoli jednacího prostoru.



„Ztráta času při pokusech o připojení k prezentačním zařízením v místnosti může hned na samém začátku negativně ovlivnit výsledky schůzky, nemluvě o frustraci. Zařízení Modena obcházejí tento problém úplným vyloučením kabelů a poskytnutím možnosti propojení všem účastníkům schůzky prostřednictvím jejich vlastních zařízení. Modena bezdrátově zpřístupní veškeré zdroje v daném prostoru. Pro schůzku nebo prezentaci vybaví jakýkoli prostor – od malé kanceláře, až po přednáškový sál. Umožňuje i vytváření virtuálních zasedacích místností, díky nimž lze propojit účastníky v různých prostorách,“ vysvětluje Michal Černý ze společnosti Audiopro.

Součástí nabízeného řešení jsou zařízení Modena Hub a Hub+ a bezdrátový prezentační systém Modena Server.

Moderna Hub

Moderna Hub

Modena Hub

Modena Hub poskytuje bezdrátovou interakci mezi AV vybavením zasedačky a vlastním zařízením, které si přinesou účastníci jednání. Ve sdílený pracovní prostor je tak nyní možné proměnit takřka jakoukoliv místnost – zasedačky, kanceláře včetně jejich oddechových zón, posluchárny, salónky. Navíc v současné situaci jde o řešení, které pomůže efektivně vybavit pro spolupráci menší prostory, tzv. huddle rooms, které vyhovují trendu oddělit v kancelářských objektech fyzicky jednotlivé týmy. Problém není ani větší nebo členitý prostor – zařízení Modena Hub umožňují promítat prezentaci na centrální obrazovku i na obrazovky zařízení jednotlivých účastníků schůzky, stejně tak jako sdílet soubory nebo využívat další techniku, například ozvučení.

Řešení funguje na bázi tzv. bezdrátového USB - klientské stanice potřebují k připojení nainstalované ovladače Modena Hub a klientský software. Podporované jsou platformy Windows, Mac OS X, iOSa Android.

Modena Server

Tento bezdrátový prezentační systém dokáže s pomocí jednoho zařízení odbavit až sedm virtuálních zasedacích místností. Obsah lze přijímat připojením počítače se spuštěným webovým či softwarovým klientem nebo spuštěním aplikace Android TV přímo na chytré televizi. Umožňuje sdílení obrazovek, reprízování obsahu a BYOD konference s využitím několika kamer. Všechna osobní zařízení mohou odesílat a přijímat prezentace přímo na obrazovky notebooků, tabletů nebo mobilních zařízení ostatních účastníků.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.