facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Projekty - 25. 11. 2021 - Ing. Lukáš Grásgruber

Pivovar Duvel Moortgat bude plánovat výrobu v systému Infor Production Scheduling

Belgická pivovarnická skupina Duvel Moortgat s globálními produkčními lokalitami včetně ČR zvolila pro plánování výroby řešení Infor Production Scheduling. Aplikace doplní již implementovaný plánovací software od Infor, který firma Duvel Moortgat používá, a měla by hrát klíčovou roli v rozvoji pivovaru zejména ve schopnosti flexibilněji reagovat na současnou rychle se měnící poptávku.



Duvel Moortgat je rodinná firma se zaměřením na speciální piva. Z lokálního pivovaru se firma postupně stala globálním hráčem s 10 produkčními lokalitami včetně Belgie, USA a České republiky. Stabilní růst v kombinaci se sezónní povahou produkce piva a nepředvídatelností trhu v důsledku koronavirové pandemie znamenaly konec plánování výroby s využitím tabulek v Excelu. Společnost potřebovala profesionálnější nástroje k plánovaní a rozvrhovaní pivovarnické výroby.

Volba padla na Infor především z důvodu integrovaných funkčností v oblasti plánování a rozvrhování a reálných zkušeností v pivovarnickém odvětví. V rámci nasazení nástroje Infor Production Scheduling pro rozvrhování nyní dochází k propojení s existujícím softwarem pro plánování poptávky a k vytvoření uceleného plánovacího řešení.

„Pivovar představuje jeden z nejsložitějších výrobních provozů. Je proto důležité snížit úroveň komplikovanosti našich procesů a udržet kontrolu nad produkcí. Aplikace Infor pro strategické plánování a rozvrhování nám to umožňují,“ řekl Dirk Waterschoot, manažer zodpovědný za výrobní plánování a nákup surovin ve společnosti Duvel Moortgat.

„Schopnost řešení simultánně plánovat využití nádrží a výrobních linek, a přitom brát úvahu přepravní, personální a materiálová omezení, vede ke zvýšení vytíženosti zařízení, kratším odstávkám a zvýšené průchodnosti výrobou,“ dodává k přínosům implementovaného řešení Ernst Stegwee, country manažer Infor pro Nizozemsko.


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.