facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 12. 11. 2019

Pětibarevná A3+ tiskárna OKI pro digitální tisk i na tvrdé povrchy

Novou LED tiskárnu OKI Pro9541WT s pěti barevnými tonery pro digitální tisk na přenosová média určenou pro poskytovatele tiskových služeb uvedla na český trh společnost OKI. Díky použití přenosových médií pro transferový tisk zaručuje tento všestranný SRA3+ model úsporný digitální tisk přenositelný na textilie a tvrdé povrchy, výbornou kvalitu barev, neprůhlednou bílou a opravdovou černou. Díky možnosti malonákladového tisku již od jednoho kusu je tato tiskárna vhodným nástrojem pro komerční a reklamní tisk.



Digitální LED technologie a technologie bílého toneru společnosti OKI zaručuje ostré rozlišení až 1 200 × 1 200 dpi, takže budou na potisku jasně zřetelné detaily, a to i na tmavém povrchu. Díky podpoře formátu SRA3+ s rozměry 329 × 483 mm dokáže tiskárna OKI Pro9541WT úsporně tisknout i na grafické materiály s větší plochou.

Inovativní technologie transferových médií umožňuje potiskovat v jasných CMYK barvách a bílé barvě i tvrdé povrchy, jako je například keramika, akrylát, sklo, kov, smalt a dřevo, tak i na textilie, jako je například bavlna, plátno, nylon, polyester, kůže a plst. Bezproblémová flexibilita umožňuje tisk na celou řadu produktů, od triček a jiných oděvů po hrnky, čepice, tašky, podtácky, plakáty a mnoho dalšího.

Pro použití s novou tiskárnou OKI Pro9541WT s tonerem pro tisk na přenosová média byl testován a schválen papír pro přípravu sítotisku EXOstencil od výrobce papíru pro tepelný přenos Neenah Performance Materials. Tento papír je jednoduchou a ekologickou dvoustupňovou alternativou k sítovým tiskařským rámům. Při jeho používání není potřeba používat žádné jiné chemikálie a emulze, takže není nutné nechat potisk hodiny schnout. Zároveň se tak šetří čas a náklady.

Zařízení produkuje stránky rychlostí až 18 str./min (A4) resp. 12 str./min (A3), přičemž první stránka je vytištěna již za 8 vteřin. Podporována je široká škála médií, od A6 až po A3+ (329 × 483 mm) a bannery s délkou až 132 cm, hmotnost médií může být od 52 až po 360 g/m2. Tiskárnu pohání procesor ARM 1,2 GHz v kombinaci se 2 GB RAM.

V režimu spánku je spotřeba 4 W nebo méně, v úsporném režimu 30 W, v pohotovostním režimu 40 W a při provozu v průměru 1 100 W. Hlučnost v pohotovostním režimu je max. 34 dB(A), při provozu max. 57 dB(A). Pracovní cyklus zařízení je 300 tisíc stran. Rozměry jsou 699 × 625 × 640 mm, hmotnost 110,8 kg včetně spotřebního materiálu.