facebook LinkedIN LinkedIN - follow

PDM pro malé a středně velké firmy

SiemensPotřebujete PDM pro malou firmu? Nebo PDM pro středně velkou firmu? A už jste uvažovali o Teamcenteru jako PDM systému pro malé a středně velké firmy?


O řešení Teamcenter se občas tvrdí, že je to řešení jen pro velké společnosti jako např. Ford nebo Boeing.

Pojďme toto tvrzení prozkoumat. Jaké typy firem pořizují Teamcenter? Je to PDM pro malé firmy? Je to PDM pro středně velké firmy? Kolik takovýchto menších firem Teamcenter vlastně má?

Možná budete překvapeni, ale počet středně velkých a malých zákazníků odpovídá zhruba počtu těch velkých. Když správa produktových dat (PDM) byla ve svých začátcích, mnoho menších společností nenašlo pro takovou investici zdůvodnění. Ale nyní, když se PDM stává pilířem pro výrobce všech velikostí, Teamcenter najdete jak ve velkých společnostech, tak ale i v těch malých. Je to PDM pro malé firmy. Je to PDM pro středně velké firmy. A dokáže růst přesně podle potřeb každé z těchto společností.

Dává to smysl. Kdykoli se firma nachází v nějakém dodavatelském řetězci, spolupráce je pro snížení nákladů a udržení zisků daleko důležitější. To, co se dříve týkalo pouze velkých společností, jako je globalizace, udržitelnost zdrojů nebo dodržování stále častějších regulačních předpisů se nyní dotýká i malých společností.

„Sektor středně velkých a malých firem se nyní potýká se stejnými výzvami, se kterými se dříve potýkaly pouze velké společnosti, výsledkem čehož se obracejí k PDM řešení se širokým záběrem funkčnosti pro správu životního cyklu výrobku a správu informací,“ uvádí ARC Advisory Group v analýze trhu z roku 2012.

Je fascinující sledovat vývoj trhu s PDM systémy. Hráči na tomto trhu jsou od malých společností vyplňujících mezery na trhu, často operujících pouze lokálně a poskytující systémy založené na správě CAD dat až po dokonalé podnikové systémy. Velké společnosti pohlcují konkurenční technologie a malé společnosti se pokoušejí to napodobit. Každým rokem se na trhu objeví noví hráči přinášející nové technologie jako například cloud.

Rostoucí příležitosti uplatnění PDM pro malé a středně velké společnosti láká mnoho dodavatelů. Obchodní partneři na celém světě rozvíjejí své znalosti, aby se stali důvěryhodnými partnery pro oblast PDM. Splňují potřeby malých a středně velkých společností pro rychlé zavedení PDM s minimálními náklady a rychlou návratností investic. Na základě jedinečných schopností těchto partnerů zákazníci mohou vybírat z možností, jak PDM systém zavést, zda licence nakoupit anebo si je pronajmout.

Rozhodujícím je fakt, že je rozumné do PDM investovat a že je dobré být s partnerem pro PDM, který může pomoci s budoucím rozšiřováním funkčnosti systému.

Co je potřeba k nákupu PDM?

I když jste malá až středně velká firma, musíte cítit potřebu dostat svojí technickou dokumentaci pod kontrolu.

Výsledky průzkumu ve firmách s ročním obratem pod 100 mil. $ prováděném konzultantskou společností Kelton ukázaly, že více než dvě z pěti firem používají více než tři CAD datové formáty. Zapojení více platforem vnímá jako problém třetina (32%) těch, kteří o CAD systémech rozhodují.

Pokud pro vás stávající systém a metody práce přestávají být vyhovující a při hledání nového jste zahlceni informacemi o možnostech a alternativách PDM systémů dostupných na trhu, zkuste o tom přemýšlet jinak než jako o hledání konečného PLM řešení. Pokud jste konfrontován s plnou nabídkou možností PLM systému, nakoupit stejně potřebujete správně dimenzované PDM řešení, které přesně splní vaše potřeby a vejde se do plánovaného rozpočtu.

Pokud pracujete pro malou až středně velkou firmu, přemýšlejte o tom, kolik PDM funkcí ve skutečnosti potřebujete. Hledání správně dimenzovaného PDM systému je tématem tohoto stručného videa od Tech-Clarity a Siemens.

Pro získání více informací se přihlaste na webináře a navštivte www.digitalnitovarna.cz.