facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 13. 4. 2017

OVH oznamuje záměr převzít od VMware cloudovou divizi vCloud Air

Společnost VMware, dodavatel cloudové infrastruktury a řešení pro podnikovou mobilitu, a společnost OVH, globální poskytovatel škálovatelných cloudových služeb, oznámily, že OVH zamýšlí převzít divizi VMware vCloud Air. Podrobnosti o finanční stránce transakce, jejíž uzavření se očekává ve druhém čtvrtletí tohoto roku, nebyly zveřejněny.



vCloud Air je cloudová služba společnosti VMware založená na softwarovém datovém centru, určená specificky pro potřeby podniků, jimž nabízí bezpečné hybridní cloudové prostředí. Nedávné představení obousměrné migrace do cloudu bez přerušení provozu a hybridní architektury DMZ (demilitarised zone) umožnilo zákazníkům zrychlit tempo přechodu na cloud a zároveň udržet patřičnou míru bezpečnosti, souladu s předpisy a kontrolu. Od svého vzniku slouží vCloud Air významným firmám z různých oborů, které přechází na hybridní cloudové prostředí.

Společnost VMware se začala postupně ve své obchodní strategii zaměřovat na poskytování hybridního a tzv. cross-cloudového softwaru a služeb. Jako další vývojový krok VMware přenechá společnosti OVH datová centra vCloud Air, zákazníky, kteří je využívají, a týmy podpory v USA a Evropě. Po dokončení převzetí bude OVH provozovat službu jako „vCloud Air Powered by OVH“, bude nadále využívat hybridní cloudovou infrastrukturu VMware a bude úzce spolupracovat se společností VMware při uvádění služeb na trh a poskytování zákaznické podpory u tří osvědčených způsobů využití vCloud Air: rozšiřování, konsolidace a obnově datových center.

Společnost OVH je jedním z největších světových poskytovatelů cloudových služeb. Má přes milion zákazníků a provozuje 260 000 serverů. Je dlouhodobým partnerem sítě VMware vCloud Air Network s více než 200 000 virtuálními stroji tisíců zákazníků, kteří provozují soukromý cloud VMware vSphere.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.