facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 22. 3. 2018

Nový český startup v oblasti IoT

Po vybudování pátého mobilního operátora v ČR společnosti SimpleCell Networks se Pavel Sodomka pouští do nového mezinárodního projektu. Odkupuje od skupiny SimpleCell Europe dceřinou firmu SimpleCell Hardware. Do nové firmy s ním přechází zkušený tým - CMO Mirka Pavlíková a CTO Tomáš Poláček. Společnost Simple Hardware se zaměří na dodávku levných, designových a spolehlivých čidel pro Internet věcí s dlouhou výdrží na baterie. Předpokládaný počet vyrobených zařízení během 2 let je 500 000 kusů, přičemž 90 % z nich bude určeno na vývoz.



Díky open source dokumentaci všechna Simple Hardware zařízení jednoduše a okamžitě fungují s předními IoT platformami jako je Microsoft Azure, Amazon AWS či Google Cloud Platform.

Pavel Sodomka k novému projektu říká: “Zatím jsem veškeré firmy stavěl primárně s ambicí působení ve střední Evropě. Je pro mě zajímavou výzvou stavět firmu, která by měla mít celosvětový dosah. Pro výrobu IoT zařízení potřebujete kombinaci řady faktorů - dobrý funkční návrh a specifikaci, moderní design, precizní a inovativní technický design, know-how v oblasti vývoje, výroby a testování elektroniky, logistiky a mezinárodního marketingu a obchodu. Potřebujete ale i kapitál a odvahu, abyste mohli vyrábět velké série a mít zařízení skladem. Domníváme se, že tuto kombinaci v Simple Hardware máme.”

Pavel Sodomka zůstává akcionářem holdingu SimpleCell Europe, kde se bude primárně věnovat dalšímu zahušťování sítě v ČR a budování sítě ve Švýcarsku.

S týmem a produkty Simple Hardware se můžete setkat na výstavě Amper v Brně na stánku 6.39 v hale P.