facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 23. 8. 2018

Nové 52portové přepínače NETGEAR Insight se vzdálenou správou

Společnost NETGEAR uvádí na trh dvojici firemních 52portových přepínačů řady NETGEAR Insight s možností nastavení, monitorování a správy odkudkoli na světě. Současně také rozšiřuje podporu vzdálené správy o nové funkce, včetně kontroly PoE. Přepínače GC752X a GC752XP nabízejí kombinaci 48 gigabitových ethernetových portů, dvou SFP gigabitových ethernetových portů a dvou SFP+ desetigigabitových fiber portů, které poskytují malým a středním firmám maximální konektivitu a flexibilitu vysokorychlostní sítě.



  • GC752X: 48 gigabitových ethernetových portů, 2x SFP gigabitové ethernetové porty, 2x SFP+ desetigigabitové fiber porty, 2x tiché větráky.
  • GC752XP: 48 gigabitových ethernetových portů PoE+, 2x SFP gigabitové ethernetové porty, 2x SFP+ desetigigabitové fiber porty, 505 W power budget PoE, 3x tiché větráky.

Oba přepínače jsou vybaveny řadou pokročilých L2+/L3 funkcí, jako jsou např. VLAN, LAG, QoS, ACL, podpora IPv6, statické routování IPv4 a IPv6, IGMP snooping, multicast, STP/RSTP/MSTP, rate limiting, pokročilá kontrola každého z portů PoE či rozvrh PoE. Zabezpečení sítě zajišťují bezpečnostní funkce v podobě dynamického přiřazování VLAN, vyhrazení VLAN pro hosty, TACACS+, seznamu prověřených MAC adres či IPv4 a IPv6 ACL.

Přepínače GC752X a GC752XP jsou prvními přístroji se dvěma SFP a SFP+ desetigigabitovými porty, které podporují systém NETGEAR Insight. Tato utilita umožňuje prostřednictvím mobilní aplikace či webového cloudového portálu nakonfigurovat více firemních zařízení současně a ty pak následně monitorovat a spravovat odkudkoli v dosahu internetového připojení, v nepřetržitém režimu 24/7.

NETGEAR Insight v nejnovějším vydání 5.0 nabízí oproti předchozí verzi tato zásadní vylepšení:

  • Časový rozvrh aktualizace firmwaru umožňuje vytvořit plán automatických aktualizací firmware podle časových preferencí uživatele.
  • Dvoufázové ověření identity uživatele při přihlášení se do systému prostřednictvím SMS či notifikací zasílaných na mobilní zařízení.
  • Vylepšená podpora nabízí snazší přístup ke znalostní databázi, instruktážním videím i kontaktům technické podpory prostřednictvím mobilní aplikace NETGEAR Insight.

Přepínače GC752X a GC752XP jsou v prodeji v síti všech obchodních partnerů společnosti NETGEAR za doporučené koncové ceny 12 870 Kč s DPH (model GC752X) a 23 250 Kč s DPH (model GC752XP).


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.