facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 26. 3. 2014

Nová vlajková loď HTC One (M8)

Společnost HTC oficiálně představila novou verzi svého top modelu, který nese stejně jako jeho předchůdce označení HTC One. Pro rozlišení verze je proto třeba ještě dodat označení M8. HTC se zřejmě inspirovala u Intelu, který také svoje procesory označuje stále stejnými názvy, a proto musí vždy ještě upřesnit, o jakou jde generaci, nebo doplnit kódové označení jádra. Přestože mi takové značení připadá lehce matoucí, nic to nemění na faktu, že nový HTC One, stejně jako kdysi starý HTC One, představuje naprostou špičku designu, dílenského zpracování a výkonu chytrých telefonů.



Design nového modelu, s jemnějšími křivkami pro pohodlné a přirozenější uchopení, je opravdu působivý. Kovové tělo HTC One (M8) ústí skrze jemné okraje až do pětipalcového full HD displeje.

Nový HTC One přichází také s novou verzí uživatelské nadstavby HTC Sense 6 s moderním, jednodušším vizuálním stylem a přizpůsobitelnými barevnými motivy. Rozšířena byla ale především možnost ovládání telefonů pomocí gest, čidel a pohybu. HTC tuto vlastnost označuje jako Motion Launch. Dokonce se nemusíte obrazovky ani dotknout. Například funkce Auto Answer umožňuje přijmout hovor pouhým přiložením telefonu k uchu. Dvojí poklepání prstem pro změnu odemkne nebo zamkne displej.
 

Zde je vhodné připomenout, že uživatelské prostředí HTC Sense je často obdivováno i kritizováno. Zdaleka ne každému je sympatické, ale z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že když vám pronikne pod kůži, budou vám ostatní telefony na platformě Android připadat trochu divné. HTC pomocí Sense zjevně posiluje vztah zákazníků ke konkrétní značce.

V případě HTC One navíc odpadá jeden z často zmiňovaných problémů rozhraní Sense a sice jeho hardwarová náročnost. Věřte, že na HTC One vás s ohledem na celkový výkon zařízení takové problémy naprosto nebudou trápit. S podporou čtyřjádrového procesoru Qualcomm Snapdragon 801 Krait s frekvencí 2,3 GHz, plně integrovaným 4G LTE a nejnovější verzí operačního systému Android 4.4 KitKat vám nebude výkon chybět. 

Pokud používáte telefon jako fotoaparát nebo kameru vězte, že nové HTC One (M8) nabídne jako první telefon duální fotoaparát s technologií UltraPixel, dvojitým bleskem a nahráváním videa ve full HD. Fotoaparát by měl být schopen zachytit snímek okamžitě po aktivaci závěrky v intervalu 300 milisekund. Pokud je třeba blesk, inteligentní LED Dual Flash sám automaticky vybere přesný tón a intenzitu světla pro zachycení přirozených tónů pleti. Teorie zní lákavě. Uvidíme, jak si fotoaparát nového HTC One povede v reálných testech.
 


Pro uživatele, kteří mobilním telefonem natáčí video, bude zajímavé, že HTC One (M8) nabízí mód Slow Motion, který umožňuje nejen pořizování zpomaleného videa ve full HD, ale dovoluje zpomalit jen určité části videa pro lepší vyniknutí a dramatický efekt.

K fotografickým možnostem HTC One je třeba ještě doplnit, že na přední části telefonu je širokoúhlá pěti megapixelová kamera, která by měla uspokojit poptávku po „selfie“ fotografiích, jejichž popularita od vyhlášení Oskarů stále narůstá.

Silnou stránkou HTC One (M8) je stejně jako u jeho předchůdce ozvučení. HTC One (M8) má duální čelní stereofonní reproduktory s novým zesilovačem. Zvuk je o tak 25 % silnější než u HTC One (M7).

Proti předchozímu modelu byla vylepšena také výdrž baterie s kapacitou 2600 mAh. Podle výrobce je výdrž až o 40% vyšší než o modelu M7. Ve speciálním režimu s originálním názvem „extrémní úspora energie“ by měl HTC One (M8) vydržet v provozu až 14 dní, přičemž stále dovolí telefonovat, psát zprávy nebo přijímat emaily. Při aktivaci tohoto režimu během používání vydrží telefon 60 hodin v pohotovostním režimu při 20 % baterie, 30 hodin při 10 % baterie a 15 hodin při 5 % baterie. Vybitý telefon tak přestává být hrozbou ztráty spojení na cestách bez možností dobíjení.
 


Nové HTC One (M8) se v České republice bude prodávat v kovově šedé, ledově stříbrné a jantarově zlaté. Detaily o dostupnosti a ceně zatím nejsou známy.

Vybrané parametry:

  • Rozměry 146.36 × 70.6 × 9.35 mm
  • Hmotnost 160 g
  • Interní paměť 16 nebo 32GB (podle modelu)
  • Podpora microSD karet až do velikosti 128GB
  • Konektivita NFC, Bluetooth 4.0, Wi-Fi a/b/g/n/ac, DLNA, HTC Connect, micro-USB 2.0 s podporou (MHL), infračervený konektor

 


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.