facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 8. 11. 2019 - Ing. Lukáš Grásgruber

Nová verze Synology Active Backup for Business podporuje Microsoft Hyper-V

SynologySpolečnost Synology představila novou verzi své služby Synology Active Backup for Business 2.1, integrovaného řešení pro zálohování, nově s podporou zálohování virtuálních počítačů v systému Microsoft Hyper-V. Uživatelé s kompatibilními zařízeními Synology NAS tak mohou nyní zálohovat neomezený počet počítačů se systémem Windows, fyzických serverů, souborových serverů a virtuálních počítačů spuštěných v systémech VMware i Hyper-V.



Řešení Active Backup Suite a jeho firemní verze Active Backup for Business si mezi uživateli NAS zařízení Synology rychle našla oblibu. Za méně než jeden rok od prvního představení Active Backup for Business došlo k více než 150 000 stažení tohoto balíčku. Mezi klíčové funkce nové verze Synology Active Backup for Business 2.1 patří:

  • Podpora Hyper-V: Zálohování virtuálních počítačů spuštěných v systémech Microsoft Hyper-V 2016 a 2019, aniž by bylo nutné instalovat zálohovací agenty.

offsite copy

  • Podpora systému Windows Server 2019.
  • Úloha zálohování pro Windows PC spuštěná událostí: Úlohy zálohování lze aktivovat pomocí určitých událostí, například uzamčení obrazovky počítače, spuštění nebo odhlášení. Tím se zajistí ochrana dat ve všech pracovních scénářích.
  • Flexibilní plán zálohování: Podporuje konfiguraci okna zálohování, pomocí kterého můžete stanovit časové úseky dostupné pro provádění plánovaných záloh mimo špičku.

backup

  • Zjednodušené hromadné nasazení pro počítače se systémem Windows: Díky integraci služby Microsoft AD a uživatelem definovaných parametrů může správce nasadit instalace agentů do počítačů a automatická přihlášení uživatelům na pozadí a zjednodušit tak hromadné nasazení v podnicích.
  • Ruční obnovení svazku: Při úplném obnovení systému můžete vybrat a obnovit zálohu svazku do libovolného disku v počítačích nebo fyzických serverech.

Dodejme, že neomezený počet virtuálních počítačů systému Hyper-V lze do zařízení Synology zálohovat bez jakýchkoli bez licenčních poplatků. Narozdíl od některých jiných aplikací je Active Backup for Business bezplatnou součástí zařízení Synology NAS, kterou lze volně stáhnout z Centra aplikací (resp. balíčků, protože jsme na Linuxu).


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.