facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 14. 11. 2019

Nová varianta L2+ switche TP-Link napájená 18-48V DC

Společnost TP-Link uvádí na český trh nový řízený 24 portový switch T2600G-28TS-DC, který patří do skupiny podnikových switchů JetStream. Switch uvítají především poskytovatelé internetového připojení (ISP). Zařízení JetStream T2600G-28TS-DC poskytuje vysoký výkon, výkonné funkce L2 a L2+, jako jsou statické směrování, podnikovou úroveň QoS, pokročilé bezpečnostní strategie a řadu funkcí pro ISP. Funkce IP-MAC-Port-Binding (IMPB) a Access Control List (ACL), ochranu před útoky ARP a Denial of Service (DoS), atd. Řízení kvality služeb (QoS, L2 až L4) poskytuje vylepšené funkce správy provozu pro snadnější a rychlejší přenosy dat a funkce OAM a DDM pak usnadňují správu sítě. Navíc snadno použitelné rozhraní pro správu webových stránek spolu s CLI, SNMP a Dual Image přináší rychlejší nastavení a konfiguraci s menšími prostoji.



Zabezpečení sítě

T2600G-28TS-DC poskytuje připojení IP-MAC-Portů, zabezpečení portů, ovládání Storm a DHCP Snooping, které chrání před bouřkami, útoky ARP atd. Může také chránit před útoky DoS snadněji než kdykoli předtím. Funkce Seznamy řízení přístupu (ACL, L2 až L4) navíc omezuje přístup k citlivým síťovým zdrojům tím, že odmítá pakety na základě zdrojové a cílové MAC adresy, IP adresy, portů TCP/UDP a dokonce i VLAN ID. Přepínač navíc podporuje autentizaci 802.1X, která se používá ve spojení s serverem RADIUS/Tacacs +, aby vyžadovala některé ověřovací informace před povolením přístupu do sítě.

Pokročilé funkce QoS

Integrace hlasové, datové a obrazové služby do jedné komunikační linky může zajistit, že hlas a video jsou vždy jasné, hladké a bez chvění, a to pomocí různých prostředků včetně IP nebo MAC adresy, čísla TCP nebo UDP portu, atd. Ve spojení s Voice VLAN mohou hlasové aplikace dosáhnout plynulejšího výkonu.

Bohaté funkce L2 a L2+

T2600G-28TS-DC podporuje kompletní sestavu funkcí L2, včetně 802.1Q VLAN, port zrcadlení, STP/RSTP/MSTP, protokol řízení agregace spojení a funkci řízení průtoku 802.3x. Kromě toho poskytuje přepínač pokročilé funkce pro údržbu sítě, jako je detekce Loopback, diagnostika kabelů a IGMP Snooping. IGMP snooping zajišťuje, že switch inteligentně posune multicastový tok pouze příslušným účastníkům, zatímco omezení a filtrování protokolem IGMP omezuje každého účastníka na úrovni portu, aby se zabránilo neoprávněnému vícenásobnému přístupu. Navíc T2600G-28TS-DC podporuje L2+ funkci – statické směrování, což je jednoduchý způsob, jak zajistit segmentaci sítě s interním směrováním přes přepínač a napomáhá efektivnějšímu síťovému provozu.

Funkce pro ISP

T2600G-28TS-DC podporuje řadu funkcí pro ISP, jako jsou OAM 802.3ah, DDM, sFlow, QinQ, vkládání L2PT PPPoE ID, autentizace IGMP atd. 802.3ah OAM a funkce Device Link Detection Protocol (DLDP) mohou zlepšit monitorování a odstraňování problémů s ethernetovými sítěmi, což usnadňuje správu sítě. Funkce DDM (Digital Diagnostic Monitoring) pomáhá sledovat stav modulů SFP a konfigurovat nastavení alarmů, varování, teplotních limitů, úrovně napětí, limity předpětí, limity výkonu TX a RX.