facebook LinkedIN LinkedIN - follow

Nová řada switchů Zyxel s webovou správou

Společnost ZyXEL představila svou novou řadu switchů GS1920 obsahující modely s 28 a 50 porty s webovou správou, vylepšeným zabezpečením a funkcí inteligentního napájení. Jde o produkty určené pro malé a střední podniky.



Zmíněné zlepšení zabezpečení zahrnuje například funkci „intrusion lock” sloužící proti neoprávněnému přístupu. Nová řada dokáže detekovat stav připojení a zajišťovat zabezpečení portů. Podporuje také autentizaci pomocí protokolu 802.1X se serverem RADIUS a je schopna provádět monitorování, filtrování a kontrolu (policing) veškerého provozu v rámci stejné podsítě. Funkce IP Source Guard zase chrání síť před útoky založenými na falšování MAC adres a zpráv protokolu ARP. Funkce ochrany přetížení procesoru zaručuje funkčnost sítě i v době, kdy je systém terčem útoku na principu zahlcení.

Produkty řady GS1920 také podporují funkci inteligentního napájení, která zajišťuje, že switche automaticky detekují stav spotřeby energie na každém zařízení a poskytují pouze takový příkon, jaký je zapotřebí. Tím se minimalizuje riziko nadměrného napájení těchto zařízení, a modely s technologií PoE (napájení datovým kabelem) mohou napájet více zařízení při nižších nákladech na elektřinu..

Řada GS1920 umožňuje vzdálenou správu prostřednictvím webového uživatelského rozhraní. Jestliže zařízení připojené k síti, například Wi-Fi přístupový bod, správně nefunguje, správci je mohou pomocí tohoto rozhraní restartovat (včetně napájení) přímo ze switche. Kromě toho řada GS1920 podporuje technologii iStacking, jež dovoluje konfigurovat a monitorovat více switchů instalovaných na různých fyzických místech a řešit případné problémy.


 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.