facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 18. 1. 2018

Nová řada NASů od QNAP s procesory AMD

QNAPSpolečnost QNAP uvádí na trh novou výkonnou řadu NASů TVS-x73e pro malé a střední podniky. Nová řada obsahuje 4, 6 a 8-pozicové modely se čtyřjádrovým APU AMD RX-421BD a pamětí RAM DDR4 rozšiřitelnou až na 64GB. Konfiguraci nových modelů je možno přizpůsobit požadavkům uživatelů pomocí dvou PCIe slotů a slotů M.2 pro SSD cache.



Řada TVS-x73e zahrnuje 4, 6, a 8-pozicové modely, které s nainstalovanou volitelnou kartou 10GbE dosahují datovou propustnost až 993 MB/s a až 983 MB/s s hardwarově akcelerovaným šifrováním AES-NI. Díky SSD cache a dvěma integrovaným slotům M.2 SATA 6Gb/s SSD může model TVS-x73e těžit z možností technologie Qtier, která zajistí optimalizaci rozložení dat na M.2 SSD paměti, 2,5" SSD a velkokapacitní 3,5" HDD.

Řada TVS-x73e je navíc škálovatelná a lze k ní připojit rozšiřující úložné jednotky QNAP (UX-800P, UX-500P nebo REXP-1000 Pro). Úložnou kapacitu lze také rozšířit pomocí technologie VJBOD (Virtual JBOD), která využívá nevyužitou úložnou kapacitu jiného zařízení QNAP NAS pro použití jako virtuální disky.

Řada TVS-x73e nabízí dva sloty PCIe, které umožňují větší flexibilitu systému: uživatelé si do nich mohou dokoupit a nainstalovat síťovou kartu 10GbE pro vylepšení virtualizace, editace a sdílení videí s vysokým rozlišením; nebo kartu USB 3.1 Gen.2 (10 Gb/s) pro přenos velkých mediálních souborů z/na úložiště USB, anebo karty QM2, které umožňují přidat až dvě jednotky M.2 SSD a nakonfigurovat SSD cache, nebo vytvořit stupňované úložiště RAID 5 společně se dvěma M.2 SSD v NAS (M.2 SSD se prodávají samostatně) pro zvýšení ochrany dat. K dispozici jsou také karty QM2, které zahrnují připojení 10GbE 10GBASE-T zajišťující jak SSD cache, tak vysokorychlostní síťové připojení na jedné kartě.

K výbavě nové řady NASů patří také užitečný port USB QuickAccess pro přímý přístup k obsahu úložiště a dva výstupy HDMI.

Tak jako všechna zařízení QNAP, využívá i řada TVS-x73e operační systém QTS na bázi Linuxu. Samozřejmostí je v této kategorii podpora prostředí VMware, Citrix, Microsoft Hyper-V a Windows Server 2012 R2, ale TVS-x73e může také nativně hostit různé virtuální počítače (se systémem Windows, Linux, UNIX a Android) a kontejnery (LXC a Docker).