facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 8. 12. 2017

Nová generace serverů IBM Power Systems

Společnost IBM představila novou generaci serverů Power Systems s procesorem POWER9. Nové servery jsou určeny pro náročné výpočetní výkony s využitím umělé inteligence. Podle IBM byly nové servery cíleně navrženy pro zlepšení výkonu populárních open source softwarových nástrojů v oblasti UI jako jsou Chainer, TensorFlow a Caffe, stejně jako k urychlení databáze Kinetica.



Nové servery AC922 Power Systems založené na technologii POWER9 jsou prvními, které využívají technologie PCI-Express 4.0, NVIDIA NVLink a OpenCAPI, díky čemuž by měly být v aplikacích UI téměř 10× rychlejší než systémy x86 založené na PCI-E 3.0.

IBM Power Systems

Z architektury nových serverů budou těžit zejména aplikace s využitím strojového učení ve vědeckém výzkumu, ale také aplikace na detekci podvodů v reálném čase, nebo aplikace určené na analýzu úvěrového rizika.


 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.