facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 20. 3. 2015

NETGEAR uvádí nová datová úložiště ReadyNAS 3130

Společnost NETGEAR představila novou řadu síťových datových úložišť – ReadyNAS 3130 (RN3130). Obsahuje nejnovější verzi ReadyNAS OS 6.2, která přináší řadu vylepšení v oblasti ochrany dat, zálohování, synchronizace a práce v cloudu. Systém je založený na souborovém systému BTRFS, nabízí českou lokalizaci a řadu funkcí v čele s trvalou ochranou dat prostřednictvím snapshotů (snímků systému) na úrovni bloků, integrovanou antivirovou ochranou, instant a thin provisioningem, integrací s active directory, certifikací VMware a Microsoftu či replikací dat prostřednictvím cloudu.



Kombinace výkonného hardwaru v čele s 1,7GHz dvoujádrovým procesorem Intel Atom C2338 s 2GHz turbo módem a 2 GB ECC UDIMM paměti zaručuje vysoký výkon i při vysoké pracovní zátěži napříč pracovními skupinami o doporučené velikosti 50-200 uživatelů. V těle přístroje nechybí ani dva rozšiřující porty eSATA, čtyři gigabitová síťová rozhraní, 1× USB 2.0 a 2× USB 3.0. Chlazení zajišťují tři 40mm větráky. Interní napájecí zdroj pracuje s výkonem 180 W.

 

Každé zařízení připojené k úložištím ReadyNAS je zároveň připraveno k okamžité virtualizaci – včetně podpory iSCSI, thin provisioningu či certifikace VMware a Microsoftu pro vysoce výkonné virtuální infrastruktury podnikové třídy.

 

Racková úložiště ReadyNAS 3130 zajišťují automatické zálohování souborů z přístrojů s operačními systémy Windows nebo Mac.

 

Stejně jako všechny ostatní modelové řady ReadyNAS, i novinka 3130 podporuje SATA i SSD disky ve velikostech 2.5” i 3.5”, které lze vkládat do čtyř pozic a vyměňovat i za chodu přístroje bez nutnosti jeho vypínání (hot-swap). Maximálně lze využít úložnou kapacitu 24 TB.

 

Datová úložiště NETGEAR ReadyNAS 3130 určená pro montáž do stojanu budou v prodeji během přibližně dvou až čtyř týdnů. Doporučená koncová cena začíná na 29 900 Kč v případě bezdiskového modelu.


 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.