facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 24. 11. 2014

NETGEAR uvádí na trh mobilní přístupový bod AirCard 785

Společnost NETGEAR uvedla na český a slovenský trh mobilní přístupový bod AirCard 785. Zařízení nabízí možnost využít rychlost a pokrytí LTE sítě i uživatelům, kteří dosud nevlastní žádné zařízení kompatibilní s technologií LTE. Dokáže se připojit k dostupné LTE síti a zpřístupnit její datový tok pro protokol 802.11 b/g/n, tedy běžné Wi-Fi vysílání s rychlostí až 300 Mb/s. Kdekoli v dosahu LTE sítě lze tedy s AirCard 785 využívat nejrychlejší možné připojení k mobilnímu internetu prostřednictvím běžné Wi-Fi sítě – stačí do přístroje vložit micro SIM kartu jakéhokoli mobilního operátora, který ve své síti nabízí připojení LTE. NETGEAR AirCard 785 je navíc zpětně kompatibilní s mobilními sítěmi třetí (3G) a nižší generace.



NETGEAR AirCard 785 obsahuje výkonný vestavěný lithium-iontový (Li-Ion) akumulátor, který zajistí provoz přístroje mimo dosah elektrické sítě po dobu až 10 hodin. V pohotovostním režimu vydrží toto malé a kompaktní zařízení s rozměry 110 × 69 × 16,6 milimetrů a hmotností 127 gramů až 300 hodin, nabíjet jej pak lze běžným síťovým adaptérem nebo micro USB kabelem. Mobilní přístupový bod dokáže pracovat ve dvou frekvenčních pásmech 2,4 GHz a 5 GHz a navíc v jednom okamžiku poskytne připojení až pro 15 souběžně pracujících Wi-Fi zařízení.

Pro neustálý přehled o připojení k síti a vybraných nastaveních provedených přes webové administrační rozhraní, které nabízí i české a slovenské prostředí, obsahuje mobilní přístupový bod AirCard 785 barevný displej s úhlopříčkou 4,5 cm. Na těle přístroje lze rovněž najít jeden micro USB a dva anténní porty, navigační a napájecí tlačítka a stavovou LED diodu.

 

Uživatelé přístupového bodu AirCard 785 si mohou rovněž stáhnout mobilní aplikaci NETGEAR AirCard a sledovat díky ní ve svých smartphonech a tabletech informace o LTE připojení, mobilní síti a další nastavení.

 

Doporučená koncová cena zařízení je 4 200 Kč.


 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.