facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 8. 4. 2014

NetApp a Veeam společně pracují na novém řešení ochrany dat

puzzle.jpgSpolečnosti Veeam a NetApp tento týden oznámily, že vytvářejí nové řešení pro ochranu dat určené pro datacentra. Díky tomuto partnerství dojde mimo jiné k integraci zálohovacího řešení Veeam s produkty NetApp pro vytváření snapshotů.


„Zákazníci si stále častěji žádají snapshoty ke zvýšení efektivity svého úložiště. Za tímto zájmem stojí snaha lépe kontrolovat náklady na ochranu dat a získat co největší hodnotu ze svých záloh,“ řekl AJ Mahajan, Senior Director pro Product Management ve společnosti NetApp. „Naše spolupráce je důležitým milníkem a převratnou výhodou v moderní ochraně dat,“ doplnil jej výkonný ředitel Veeamu Ratmir Timashev.

Spojení technologií obou společností přináší jejich zákazníkům dvě novinky. Zaprvé je to možnost zálohování ze snapshotů úložiště. Zálohování díky tomu probíhá mnohem rychleji a bez narušení pracovního prostředí, hodnoty RPO se díky tomuto vylepšení mohou významně zlepšit. Tato funkce je dostupná v Enteprise Plus edici řešení Veeam Backup & Replication. Zadruhé je to explorer pro snapshoty úložiště, který umožňuje obnovu přímo ze snapshotů v pracovním prostředí v rozsahu od celých virtuálních strojů až po jednotlivé složky a aplikace. Tato funkce je dostupná ve všech verzích Veeam Backup & Replication včetně Free edice.

„Ochrana dat v moderních datacentrech se začíná odvíjet od další integrace klíčové technologie pro moderní datacentum, virtualizace. Toto řešení poskytuje zákazníkům lepší úroveň ochrany a dostupnosti,“ uvádí Veeam v tiskové zprávě oznamující partnerství s NetApp.



 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.