facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 11. 8. 2014

Nejlevnější tablet od ASUSu

ASUS uvedl na český trh tablet MeMO Pad 7 (ME70), který je s doporučenou cenou 2 690 Kč momentálně nejlevnějším modelem dané značky. Jeho parametry jsou přitom velmi dobře vyvážené a společně tvoří všestranné užitečné zařízení. MeMO Pad 7 ME70 má sedmipalcový displej s rozlišením 1024 x 600 bodů, který chrání oleofobní vrstva bránící otiskům prstů. Srdcem tabletu je dvoujádrový procesor Intel Atom, na kterém běží operační systém Android 4.3 Jelly Bean.



S procesy Intel v tabletech máme v redakci převážně pozitivní zkušenosti, a proto můžeme potvrdit předpoklad výrobce, že úsporný procesor s taktem 1,2 GHz a podporou 1 GB paměti RAM si dobře poradí i s více úlohami najednou. Díky úspornosti procesoru Atom a přiměřené kapacitě baterie 3220 mAh vydrží tablet pracovat na jedno nabití až 8 hodin.

Pro aplikace a data je připraveno interní 8GB úložiště, které lze rozšířit pomocí paměťové karty o dalších 32 GB. Uvedená kapacita interní paměti je rozumné minimum. Někteří výrobci osazují své nejnižší modely mobilních zařízení jen poloviční pamětí, což později přináší mnoho komplikací uživatelům, kteří si chtějí do tabletu nebo telefonu instalovat vlastní aplikace. Pro uživatele je totiž k dispozici vždy jen část interní paměti.
 



 

Také fotovýbava tabletu ASUS MeMO Pad 7 je na základní úrovni. Zadní fotoaparát má rozlišení 2 Mpx a přední kamera jen 0,3 Mpx. Ke slovu tak jistě přijdou různé softwarové nástroje pro zlepšení výsledků při fotografování. Například funkce Time Rewind umí automaticky zaznamenat snímky dvě sekundy před stisknutím spouště a jednu sekundu po něm. Během těchto tří sekund pořídí 31 fotografií, z nichž si můžete vybrat tu nejlepší, nebo třeba všechny. Nástroje Smart Remove zase dokáže odstranit nechtěné pohybující se objekty na snímcích.

Z dalších funkcí tabletu stojí za zmínku ještě podpora funkce Miracast, díky níž lze bezdrátově přehrávat multimediální obsah v rozlišení 720p z tabletu na televizní obrazovku nebo stolní monitor s podporou Miracast. Videa a fotografie tak můžete efektně prezentovat z tabletu na větší obrazovce.

Technické parametry MeMO Pad 7 (ME70C)

Procesor dvoujádrový procesor Intel Atom Z2520 1,2 GHz
Operační systém Android 4.3 Jelly Bean
Displej 7" TN displej s HD rozlišením (1024 × 600), 16:9
Desetibodové kapacitní multidotykové ovládání
Paměť a úložiště 1 GB RAM a integrované úložiště 8 GB
podpora karet microSD (maximálně 32 GB)
Fotoaparáty 2 Mpx zadní fotoaparát
0,3 Mpx přední fotoaparát
Bezdrátové rozhraní 802.11a/b/g/n, Bluetooth 4.0
Možnosti připojení 1× MicroUSB, 3,5mm konektor pro sluchátka/mikrofon, slot na paměťovou kartu micro SD
Snímače GPS, gyroskop
Baterie Li-Ion 3 220 mAh, výdrž až 8 hodin
Rozměry 110 × 192 × 12,5 mm
Hmotnost 279 g
Barvy Černá

 


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.