facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 25. 7. 2014

NEC uvedl na trh monitor s certifikací pro diagnostiku ve zdravotnictví

Společnost NEC přichází s třicetipalcovým, šesti megapixelovým barevným displejem, pro přesné digitální prohlížení obrázků v primární diagnostice. Plochý panel nabízí pokročilé technologie, vlastnosti a medicínskou certifikaci pro primární diagnostiku. Monitor s označením NEC MD302C6 bude k dispozici od konce července.



Monitor s vysokým rozlišením a jasem je speciálně navržen pro vyškolené lékaře, k zobrazení digitálních snímků barevných i ve stupních šedi za účelem primární diagnostiky rentgenových snímků, CT, MR, PET a dalších modalit. Z řady ostatních medicínských 6Mpx displayů by měl vyčnívat především díky antireflexní vrstvě, která má zajistit ostrou reprodukci obrazu, bez rušivých vlivů okolního prostředí. To společně s vestavěným předním kalibračním čidlem pro stabilizaci jasu a kontrolu nastavení zobrazení dle DICOM standardu zajišťuje spolehlivou kvalitu obrazu a optimální pozorovací podmínky. Díky velké úhlopříčce a vysokému rozlišení je novinka vhodná jako alternativa k doposud používaným řešením dvou 3MP diagnostických monitorů v primární diagnostice.

 

 

Nový monitor přichází s vestavěným certifikovaným zdrojem napájení, což eliminuje potřebu použití objemného AC adaptéru, který je u medicínských displejů používán.

 

NEC MD302C6 je medicínské zařízení třídy I, v návaznosti na požadavky směrnice EU 93/42/EEC. Software GammaCompMD QA, který je dodáván s displejem zdarma, umožňuje jednoduchou kalibraci, údržbu a kontrolu kvality, což garantuje přesný výkon po celou dobu životnosti displeje. V souladu s NEC Green Vision má displej MD302C6 nižší spotřebu energie, díky použitému LED podsvitu.

 

foto: NEC MD302C6, archiv NEC Display Solutions


 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.