facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 22. 3. 2018

Na českém trhu začíná předprodej Honor View 10

Značka telefonů Honor odstartovala předprodej svého prémiového modelu Honor View 10. Nový model je model zaměřený především na výkon. Smartphone pohání osmijádrový procesor Kirin 970, který podporuje 6GB RAM. Vysoký výkon se projeví zejména během hraní náročných mobilních her či užívání dalších aplikací náročných na výkon. Dlouhou výdrž telefonu zajišťuje baterie s kapacitou 3750 mAh. Interní paměť telefonu má 128 GB. Paměť lze rozšířit pomocí microSD karty až na 256 GB.



Honor View 10 má jemný 5,99" FHD+ displej s rozlišením 2160 x 1080 px v poměru 18:9. Displej je čitelný i za prudkého slunce. Pro komfortní čtení za tmy je tu eye-care mode, který filtruje modrou barvu a redukuje jas displeje.

Smartphone má zaoblené celokovové tělo jehož hloubka je pouhých 6,97 mm.

Zadní stranu telefonu opanoval duální fotoaparát - kombinace 16MPx a 20MPx snímače, jeden fotí v RGB, druhý monochromaticky. Při pořizování snímků je možné využívat efektu široké clony. Uživatelé tak mohou docílit částečného rozostření vybraných oblastí fotografie, a to i po jejím pořízení. Efektu široké clony lze využít i během natáčení videí. Hlavní dvojici fotoaparátů doplňuje přední 13MPx selfie kamera. Oba dva fotoaparáty jsou rozšířené o řadu kreativních funkcí.

Součástí softwaru Honoru View 10 je také umělá inteligence. Projevuje se u některých aplikací nebo během focení. Třeba galerie dokáže fotografie automaticky třídit do různých kategorií jako jsou krajina, lidé, jídlo atp. Během focení zase fotoaparát automaticky rozlišuje, co nebo kdo je foceným objektem a podle toho nastaví parametry snímání a přizpůsobí je tak stávající situaci a potřebám. Zohledňuje expozici, kontrast, ISO nebo například délku závěrky. Týká se to například krajiny a noční krajiny, lidí, textu, zvířat, jídla, květin, oblohy, statických objektů nebo západu či východu slunce.

Čtečka otisků prstů je umístěná pod displejem telefonu a umožňuje telefon rychle odemknout, ale spolehlivě ochrání i data uživatele. Smartphone běží na nejnovějším Androidu 8 Oreo s nadstavbou intuitivního uživatelského rozhraní EMUI 8. Honor View 10 využívá USB-C rozhraní. Samozřejmostí je plná podpora LTE ve všech lokálních pásmech. Telefon ovládá systém dualSIM nebo technologii NFC.

Telefon je v předprodeji od 22. března 2018 za 12 790 Kč.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.