facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 11. 12. 2017

MIBCON podpořil vznik start-upu zaměřeného na internet věcí

MIBCONSpolečně se skupinou Armex Group a Zdeňkem Havelkou, který působí jako digitální architekt, založila společnost MIBCON nový projekt 33A+, který se zaměří na využívání nejnovějších ICT trendů. MIBCON se stal menšinovým vlastníkem nově založené společnosti 33A+, která se bude věnovat inovativním řešením v oblasti digitalizace výrobních a obchodních činností s využitím internetu věcí.



Společnost 33A+ se primárně zaměří na výzkum a vývoj, který bude využívat technologii SAP Cloud Platform a SAP Leonardo. Právě v této oblasti vidí svou roli MIBCON, který je jeden z nejvýznamnějších tuzemských partnerů společnosti SAP. 

Jan Holík
Jan Holík, MIBCON

„Vstupem do 33A+ posilujeme naše know-how v oblasti internetu věcí (IoT) a digitální transformace firem, kde v dalších letech předpokládáme významný nárůst požadavků na řešení konkrétních problémů,“ říká Jan Holík, předseda představenstva a šéf business developmentu společnosti MIBCON a dodává: „Vydáváme se na cestu k velkému cíli po malých krocích. Jsme teprve na začátku. Statistiky ukazují, že více než polovina IoT iniciativ ve firmách zůstává ve fázi záměru, a více než polovina manažerů uvádí, že digitální transformace je mnohem těžší, než původně očekávali. Nestačí totiž jen zavést systémy, je třeba změnit myšlení celé firmy, respektive jejích lidí. 33A+ i nás tak čeká těžká, ale zároveň hodně zajímavá práce.“

 


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

Přechod na nový systém SAP by neměl být vnímán pouze jako nezbytný krok, ale jako příležitost

S blížícím se koncem podpory starší verze systémů SAP se společnosti připravují na přechod na aktuální systém SAP S/4HANA. Tato migrace může v případě větších společností trvat i více než jeden rok, a proto je důležité ji neodkládat.