facebook LinkedIN LinkedIN - follow

Mapy.cz spustily letecké snímky Rakouska

Mapy.cz spustily leteckou mapu Rakouska. Po Slovensku a České republice se lidé z výšky nově podívají třeba na Alpy nebo vídeňské zámky. Letecké snímky, ve kterých je zachyceno přes 95 tisíc kilometrů čtverečních, nechaly nafotit a zdarma poskytly celému světu spolkové země Rakouska. Český mapový portál se proto rozhodl je použít a poskytnout českým uživatelům. Podle statistik ČSÚ bylo v roce 2015 Rakousko pro Čechy čtvrtou nejnavštěvovanější zemí. V počtu stažení map do mobilu k offline použití je na Mapy.cz Rakousko dokonce druhou nejoblíbenější zahraniční destinací hned po Slovensku.



Letecké snímky (tzv. ortofoto) Rakouska, které pokrývají přesně 95 207 kilometrů čtverečních, si lidé prohlédnou v počítačích i online na svých mobilech. V letecké mapě Rakouska lidé ocení třeba pohled na vrcholky Alp a horská jezera, největší rakouský stadion Ernst-Happel-Stadion, netradiční Dům umění v Grazu, nebo také park vídeňského zámku Belveder.

„Předpokládáme, že leteckou mapu hodně využijí Češi, kteří se pravidelně pohybují v příhraničí, nebo sem míří na výlet. Osm z deseti rakouských turistických destinací, které si na Mapy.cz Češi nejčastěji zobrazují, totiž leží právě v pohraničí – lidé prostě hledají místa na nedělní výlet,“ vysvětluje Martin Fuks, manažer týmu Mapy.cz. Nejoblíbenějším místem hned u hranic je Hrad Hardegg. Mimo příhraničí si lidé nejčastěji zobrazovali vyhlídkovou věž Pyramidenkogel u jezera Wörthersee.