facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 14. 2. 2016

Lenovo představuje konvertibilní ultrabook ThinkPad X1 YOGA

Společnost Lenovo představuje novinku na poli profesionálních konvertibilních zařízení - ultrabook ThinkPad X1 YOGA. Ultrabook svým vzhledem připomíná klasický notebook z rodiny ThinkPad a přitom je možné ho díky dvěma pantům používat ve čtyřech různých módech - v režimu Notebook, Tablet, Stojánek či Stan. Stejně jako ostatní profesionální notebooky ThinkPad nabídne i model X1 YOGA kvalitní a odolnou konstrukci prověřenou mnoha zátěžovými testy. Přitom se tento 14palcový Ultrabook může pochlubit tenkým, 17mm profilem při pouhých 1,27 kg váhy.



Dotykový IPS nebo OLED displej nabízí rozlišení až WQHD (2560 x 1440), vysokou světelnost a především jasné a věrné zobrazení všech barev. Dostatečný výkon pro produktivní práci zajišťuje notebooku kombinace procesoru až Intel Core i7 vPro, operační paměti až 16 GB DDR3 a verze operačního systému Windows 10 Pro. Vnitřní PCle NWMe SSD úložiště s kapacitou až 1 TB poskytne uživatelům dostatek prostoru pro všechna důležitá data.

O maximální online konektivitu se stará pokročilé připojení WLAN, dostupné v několika variantách, nebo volitelné připojení WWAN, které nabídne zabudovaný modem Qualcomm Snapdragon X7 LTE-A s podporou vysokorychlostního připojení LTE (4G) Advanced Carrier Aggregation s rychlostí stahování až 300 Mb/s.

ThinkPad X1 YOGA disponuje také patentovanou klávesnicí Lift and Lock. Rám klávesnice se při přechodu do režimu Tablet automaticky nadzvedne a klávesy se uzamknou. Zařízení je zároveň vybaveno integrovaným dobíjecím perem Active Pen pro pohodlné procházení dokumentů nebo psaní poznámek. Stačí pouhých 15 vteřin nabíjení a pero vydrží až 100 minut používání. Psaní se stává rychlejším i díky aplikaci WRITEit, která automaticky opravuje text.

Vyšší komfort při práci zajišťují také široké možnosti konektivity, a to například tři USB 3.0 porty, HDMI, microSD, Mini DisplayPort či podpora dokovacích stanic WiGig a OneLink+. Uživatelé se nemusí obávat ani o bezpečnost svých dat a samotného zařízení. Kromě dotykové čtečky otisků prstů a bezpečnostního čipu TPM je ThinkPad X1 YOGA vybaven také technologií Intel vPro a zámkem Kensington Lock.

Ultrabook ThinkPad X1 YOGA bude na našem trhu dostupný v druhé polovině února za cenu začínající na 53 990 Kč včetně DPH.

Model s OLED displejem bude dostupný v průběhu druhého čtvrtletí roku 2016, jeho cena zatím nebyla stanovena.


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.