facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 21. 8. 2015

Konica Minolta usnadňuje spojení tiskových zařízení s mobilními přístroji

Konica Minolta uvádí na trh nová černobílá zařízení bizhub 227 a bizhub 287 a barevné přístroje bizhub C308 a bizhub C368. Tyto čtyři nové multifunkční přístroje lze automaticky propojit s chytrými telefony či tablety pouze na základě jejich přiblížení k ovládacímu panelu. Spojením přístrojů dochází rovněž k okamžitému rozpoznání uživatele. Nová bezkontaktní technologie NFC (Near field communication) tak dokáže plně nahradit i přihlašování pomocí čipových karet.



„K propojení tiskového a mobilního přístroje nyní stačí pouze jejich přiblížení na vzdálenost několika centimetrů. Nová multifunkční zařízení poté automaticky aktivují WiFi síť a stáhnou tisková data bez nutnosti povelu od uživatele,“ řekl Jiří Hráček, produktový manažer Konica Minolta Business Solutions Czech, a dodal: „Součástí inovace je i nová dotyková plocha na displeji tiskového zařízení. Na té mohou uživatelé stiskem jediného tlačítka okamžitě zadávat základní povely, jako je tisk či skenování z nebo do mobilních přístrojů, případně další operace.“

 

Funkce automatického rozpoznání mobilních zařízení dokáže rovněž nahradit proces autentizace uživatele pomocí čipových karet. K vyššímu zabezpečení dokumentů a monitoringu tisku nyní stačí pouze tablet či mobilní telefon, které mají uživatelé většinou u sebe. Tato možnost celkově usnadňuje a zrychluje práci s dokumenty a tiskovými přístroji. Technologie NFC je kompatibilní s mobilními přístroji s operačním systémem Android. Pro uživatele zařízení značky Apple nabízí Konica Minolta srovnatelné řešení využívající technologie Bluetooth.

 

Nová zařízení nabízejí rychlý tisk až do formátu A3 a intuitivní ovládání prostřednictvím dotykového displeje. Ten lze přizpůsobit individuálním potřebám uživatele a umožňuje rovněž přístup na internet. Přístroje jsou navíc vybaveny i dokončovacím zařízením, které umožňuje sešít či děrovat vytištěné dokumenty.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.