facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 1. 10. 2015

Konica Minolta otevřela v Brně výzkumné a vývojové R&D centrum

Konica Minolta v Brně zahájila provoz prvního výzkumného a vývojového R&D centra v Evropě. Investice navazuje na otevření inovačního centra BIC (Business Innovation Centre) Konica Minolta, které se zde uskutečnilo letos v březnu. Jeho úkolem je vyhledávání atraktivních obchodních příležitostí, sběr nápadů a přání od zákazníků a vznik nových obchodních modelů. Na základě zadání od BIC se specialisté R&D centra následně postarají o technologický vývoj a realizaci inovačních řešení. Obě brněnská centra by měla do tří let zaměstnávat dohromady více než 100 IT odborníků.



„Brno nabízí dostatek kvalifikovaných IT specialistů, stejně jako množství výzkumných a vývojových pracovišť. Proto se stalo jedním z hlavních strategických bodů Konica Minolta v Evropě,“ řekl Dennis Curry, Vice President & Director, Business Innovation and R&D Europe.

Tým brněnských R&D specialistů se bude věnovat zejména vývoji a výzkumu produktů z oblasti inteligentních systémů. Konkrétně půjde o rozvoj inteligentních senzorových systémů, řešení pro automatizaci dat a digitálního pracovního prostředí. Úkolem dalších evropských R&D center, která budou postupně vznikat, bude výzkum 3D tiskových zařízení a systémů, nositelné elektroniky či nových lékařských přístrojů.

Konica Minolta provozovala doposud R&D centra pouze v japonském Tokiu a v americkém San Francisku. Brněnské centrum je prvním ze sítě evropských R&D pracovišť. Bude podléhat přímému vedení z Londýna a zároveň úzce spolupracovat jak s českým zastoupením Konica Minolta, tak i s celou evropskou sítí inovačních center BIC.


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.