facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 13. 8. 2018

Konference HackerFest 2018 se blíží

V polovině září proběhne největší událost na poli IT bezpečnosti a etického hackingu u nás – konference HackerFest 2018. Vlastní konferenci Počítačová škola Gopas připravila na pondělí 17. září, v úterý 18. září pak následuje Security Day se špičkovou odbornicí na etický hacking a penetrační testování Paulou Januskiewicz. V úterý a ve středu 18. a 19. září také proběhnou praktické workshopy, které budou letos zaměřené na hackování prostřednictvím USB zařízení. Již nyní je znám kompletní program konference, z přednášejících se účastníci mohou těšit na přední odborníky na IT bezpečnost od nás i ze zahraničí.



„Letošní Hackerfest je již šestý v pořadí a jsme hrdí na to, že si naše konference vydobyla pozici opravdu přínosné akce, kterou velká část účastníků navštěvuje opakovaně právě z toho důvodu, že jim konference přinese opravdu aktuální informace využitelné v reálné praxi,“ říká Jan Dvořák, ředitel Počítačové školy Gopas.

O jakých tématech bude řeč na HackerFestu 2018:

  • Plug and Pray (William Ischanoe) – proč je USB konektor považován za peklo na zemi a jakým způsobem lze převzít kontrolu nad počítačem pouhým zasunutím zařízení do USB rozhraní. Do živých ukázek se zapojí i obávaný penetrační tester Martin Heller.
  • Moderní malware: využití jeho nedokonalosti pro navrhování metod odezvy (Paula Januskiewicz) – je příliš drahé psát perfektní kód malware; jak je možné toho využít pro obranu?
  • Nuda v kanclu, zábava v síti (Ondřej Ševeček) - zábavná a poučná přednáška o tom, co může zlý domain admin nebo hacker s jeho přístupem dokázat, jak se přihlašovat bez hesel na účty sympatických kolegyň nebo prudících šéfů, a to i do Office365…

Seminář Security Day vedený celosvětově uznávanou odbornicí na penetrační testování Paulou Januskiewicz, který se koná v úterý 18. září, poskytne pohled na podnikový systém z pohledu hackera. To je pro IT pracovníky zajišťující bezpečnost velmi přínosné, protože si uvědomí, kde jsou slabiny jejich řešení a jak jsou účelné i jednoduché techniky, které dokáží narušit jejich ochranu.

Podrobné informace o konferenci a přednášejících, workshopu i semináři najdete na: http://www.hackerfest.cz.