facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 25. 9. 2018

Komunikační systém do nemocnic - LARA Sestra-Pacient

Na popud Kroměřížské nemocnice přichází holešovská společnost iNELS s novou verzí multifunkčního multimediálního zařízení LARA, které je uzpůsobeno pro použití v nemocnicích, léčebnách dlouhodobě nemocných, penzionech pro důchodce, lázeňském ubytování a všude tam, kde je nutné zabezpečit trvalý dohled a rychlou komunikaci s hospitalizovaným.



Komunikační systém LARA Sestra-Pacient je možné aplikovat i formou retrofitu. Tedy dodáním technologií do starší budovy bez výrazných stavebních i jiných úprav. Nový systém přidává mnohem více funkcí, než nabízela standardní nemocniční dorozumívací zařízení. Kromě samotného spojení se sestrou mají pacienti možnost využívat LARU NP i jako rádio a hudební přehrávač, interkom, videotelefon a ovladač audio zóny.

LARA NP může být součástí systému automatizace pokoje iNELS RF, který mimo jiné umožňuje efektivní řízení teploty v místnosti, regulaci osvětlení v závislosti na denní době, hlídání pohybu hospitalizovaných, detekci otevření okna i dveří, měření kvality vzduchu a další. Součástí mohou být také bezdrátová SOS tlačítka, která lze umístit libovolně po pokoji i koupelně.

Zařízení funguje na základě IP technologie, kdy jsou jednotlivá zařízení systému LARA NP pospojována a napájena LAN kabelem. Pro místa, kde není možné natáhnout LAN kabel, existuje i bezdrátové řešení.

Kromě několikanásobně většího komfortu pro pacienty přináší LARA NP výhody také pro nemocniční personál. Notifikační upozornění lze nastavit i na aplikaci do mobilních telefonů, tabletů a počítačů. Při nouzových situacích se tak může personál spojit s pacientem i na dálku. Díky funkcím LARY lze systémem nahradit i rozhlasové zařízení pro oznamování jídel a vizit.

Pilotní verze systému LARA Sestra-Pacient jsou úspěšně využívány na operačních sálech pražského IKEMU, Světě Zdravia ve slovenských Michalovcích a Kroměřížské nemocnici.


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.