facebook LinkedIN LinkedIN - follow

KLM spouští rozšířenou realitu pro kontrolu příručních zavazadel

Díky nové funkci mobilní aplikace letecké společnosti KLM je nyní pro pasažéry s kamerou na chytrém telefonu jednodušší zjistit, zda má jejich příruční zavazadlo vhodnou velikost pro přepravu. KLM Royal Dutch Airlines využívá pro to tzv. rozšířenou realitu (Augmented Reality, AR). AR kontrola zavazadel byla přidána do již existujících funkcí KLM aplikace, které zahrnují nejnovější informace o letech, rezervaci letů, online check-in, stahování palubních lístků nebo rezervaci konkrétních sedadel.



Kontrola velikosti příručních zavazadel pomocí AR využívá průhledný, virtuální kufřík od KLM, který ukazuje povolené velikosti pro příruční zavazadlo na palubě. AR technologie umožňuje umístění virtuálního obrázku do reality a interaktivně ho využívat. Usnadňuje tak cestujícím měření svých zavazadel z pohodlí svých domovů. Kontrola zavazadel je dostupná v KLM aplikaci pro uživatele Apple iOS.

Jak vše reálně funguje můžete vidět na videu zde: https://youtu.be/LAvRIFN_hNc

AR kontrola zavazadel byla přidána do již existujících funkcí KLM aplikace, které zahrnují nejnovější informace o letech, rezervaci letů, online check-in, stahování palubních lístků nebo rezervaci konkrétních sedadel. Aplikace byla rovněž spuštěna v tzv. Airport Map, digitální mapě minimálně 24 různých letišť umožňující cestujícím rychlou a snadnou orientaci. S „Milestones“ (milníky) mohou zákazníci zjistit více informací a tipů vzhledem k jejich osobní letové historii s KLM. Kdyby měl být let ze Schipholu významně zpožděn, mohou si uživatelé digitálně vyzvednout poukaz na jídlo. Aplikace umožňuje také přebookovat let i samotným cestujícím.