facebook LinkedIN LinkedIN - follow

Kaspersky připravuje aplikaci FFForget pro ukládání dat ze sociálních sítí

sociální sítě, KasperskyPrůzkum společnosti Kaspersky Lab odhalil, že mnoho lidí zvažuje, zda má plýtvání času na sociálních sítích smysl a nebylo by lepší z nich zcela odejít. Brání jim ale obava, že by ztratili kontakt s přáteli a také by přišli o své digitální vzpomínky. Řešení prvního důvodu může být složité. S tím druhým chce Kaspersky Lab pomoci aplikací FFForget, na které nyní pracuje a plánuje její uvedení v průběhu letošního roku.



Aplikace FFForget by měla uživatelům umožnit bezpečně uložit veškeré své vzpomínky ze sociálních sítí do zašifrovaných souborů. Lidé tak budou moci kdykoliv opustit prostředí sociálních sítí, aniž by se museli bát, že ztratí cenné fotografie, konverzace či videa.

Spuštění aplikace FFForget je plánováno na rok 2017. Zájemci se již nyní mohou přihlásit na stránce ffforget.kaspersky.com, kde mohou vznášet své připomínky a ovlivnit tak vývoj aplikace. Zároveň budou informováni o aktuálních novinkách a získají přednostní přístup k betaverzi.

Průzkum Kaspersky Lab, který byl jedním z argumentů pro vývoj nové aplikace, poukázal na narůstající trend, kdy digitální zařízení plní funkci externí lidské paměti. Prokázal, že se lidé stali závislými na neustálém kontrolování zpráv a statusů na sociálních sítích prostřednictvím svých mobilů či tabletů. Současně studie také dokládá určitou míru sebekritiky, kdy si lidé uvědomují a přiznávají svou fixaci na moderní technologie – 39 % dotázaných přiznalo, že na sociálních sítích marní čas, a 78 % dokonce uvažovalo o jejich úplném opuštění. Navzdory tomu jsou uživatelé nuceni na nich zůstat. Nadpoloviční většina (62 %) jich je přesvědčena, že by ztratili kontakt se svými přáteli, pokud by svůj účet zrušili. 21 % se pak obává zejména ztráty digitálních vzpomínek, především fotografií.

FFForget


 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.