facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 16. 8. 2018

Jste připraveni na konec výjimek z nařízení eIDAS?

eIDASKonec výjimek v podepisování dokumentů dle nařízení eIDAS pro veřejnoprávně podepisující nastane 19. září 2018. Znáte všechny možnosti a povinnosti? Využijte příležitosti a setkejte se s předními odborníky z řad vysokých státních úředníků a právních špiček v dané oblasti. Konference „IT mezi paragrafy“ již 18. září v Praze, v Konferenčním centru Hotelu Grandior.



IT mezi paragrafy

Program konference do velké míry čerpá ze změn, které k již zmíněnému 19. září nastanou. Ať už se jedná o konec výjimky (oproti nařízení eIDAS) či přechodných opatření zavedených adaptačním zákonem (o službách vytvářejících důvěru pro elektronické transakce).

Přednášející se ve svých příspěvcích budou věnovat změnám v podepisování dokumentů dle nařízení eIDAS pro veřejnoprávně podepisující. Svoji pozornost zaměří nejen na formu kvalifikovaných elektronických podpisů, na konferenci také zazní zásadní informace týkající se kvalifikovaných prostředků pro vytváření elektronických podpisů a s nimi spjatým kvalifikovaným certifikátem s nastaveným příznakem o uložení soukromého klíče na takovýchto prostředcích.

Kvalifikované prostředky pro vytváření elektronických podpisů jsou již běžně dostupné. Nanejvýš aktuální se v současné době stává pořízení a provoz vlastní technologie pro vzdálený elektronický podpis a vytváření kvalifikovaných elektronických pečetí. Jak se v tomto ohledu dotknou očekávané změny veřejnoprávních podepisujících? A jaké konkrétní změny přinese září pro použití elektronických časových razítek? Konference IT mezi paragrafy dá jasné odpovědi.

Kromě výše zmíněných bodů se mohou účastníci akce těšit na přednášky zohledňující aktuální dění kolem notifikace systémů elektronické identifikace či možností elektronického občanského průkazu s čipem.

V závěru konference zazní nové informace mapující situaci kolem zákona o zpracování osobních údajů, pozornosti vystupujících neunikne ani e-Privaci regulation či první zkušenosti s GDPR. Nabitý program uzavře přednáška věnující se změnám v autorském právu na jednotném digitálním trhu.

Podrobný program a registrace na https://itparagrafy.konference.cz/