facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 23. 9. 2015

Invea-Tech se rozdělí na Flowmon Networks a Netcope Technologies

InveaSpolečnost Invea-Tech oznámila, že 1. října 2015 dojde k jejímu rozdělení na dvě akciové společnosti Flowmon Networks a Netcope Technologies. Jak už názvy nových firem napovídají, Flowmon Networks se bude věnovat vývoji a implementacím řešení Flowmon pro monitorování a bezpečnost počítačových sítí. Druhá firma Netcope Technologies se bude zabývat vývojem síťových karet a aplikací pro hardwarovou akceleraci sítí.



Invea

Společnost Invea-Tech vznikla v roce 2007 jako technologický start-up Masarykovy univerzity a Vysokého učení technického v Brně. „Z malého týmu se nám během několika let podařilo vytvořit stabilní a rychle rostoucí společnost.

Rostislav Vocílka Rostislav Vocílka

Petr Špringl Petr Špringl

Zároveň bylo čím dál zřejmější, že další rozvoj našich dvou produktových linií na světovém trhu vyžaduje vlastní strategie, cílené investice a volnou ruku pro efektivnější realizaci obchodních záměrů. Jejich osamostatnění je proto pro nás logickým krokem,“ vysvětluje Rostislav Vocilka, ředitel společnosti Invea-Tech. Podle Vocilky disponují obě oblasti vlastními produkty s různým obchodním cyklem, cílí na jiné zákazníky a čelí jiným tržním příležitostem. 

Složení týmů a většina kontaktních údajů zůstává beze změny. „Pro naše partnery a zákazníky se rozdělením Invea-Tech nic nemění,“ ujišťuje Petr Špringl, obchodní ředitel řešení Flowmon pro Českou republiku. „Smlouvy i doposud platné podmínky zůstávají beze změn a automaticky přechází v rámci projektu štěpení,“ dodal Špringl. Obě společnosti zároveň pracují na tvorbě nových identit, které zjednoduší komunikaci obou značek na trhu a zvýší jejich marketingovou sílu.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.