facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Analýzy - 18. 1. 2018

Iftest, specialista na lékařskou a průmyslovou elektroniku, nasadí nový ERP systém

IftestSpolečnost Iftest se rozhodla pro radikální modernizaci IT podpory obchodních procesů, když nasadí nový ERP systém jak ve své centrále ve Švýcarsku, tak i ve své dceřiné společnosti na Slovensku. Informační systém IFS Applications 9 v obou závodech nahradí stávající ERP řešení, které už nebylo schopno vyhovět požadavkům rostoucí společnosti. Nové řešení IFS bude využíváno napříč celou společností a zasáhne do oblastí plánování materiálu, logistiky, výroby, prodeje, marketingu, řízení kvality, správy dokumentů, účetnictví i lidských zdrojů.



Implementace nového systému by měla přinést výhody, zlepšit podmínky pro práci a zvýšit tak produktivitu více než 200 zaměstnanců společnosti Iftest, kteří budou řešení společnosti IFS pravidelně používat. Iftest totiž plánuje implementovat nové řešení do ústředí společnosti ve švýcarském Wettingenu v kantonu Aargau i do závodu dceřiné společnosti QESS s.r.o. ve slovenském městě Jaklovce.

Cílem implementace IFS Applications 9 je tak podpořit obchodní procesy napříč celou společností Iftest, zajistit nepřetržitý tok informací firmou, zvýšit transparentnost a zrychlit reakce zaměstnanců.

„Hledali jsme moderní řešení ERP, které co možná nejkomplexněji vyhoví našim specifickým požadavkům, aniž by bylo potřeba provádět příliš úprav. Takovéto řešení jsme nalezli v produktu IFS Applications 9,“ prohlásil Christian Kupper, výkonný ředitel společnosti Iftest a dodal: „Bylo pro nás klíčové, aby se vždy využívala nejnovější verze produktu, aniž by nás příliš zatěžovaly složité aktualizace. Proto jsme uvítali, že systém IFS Applications 9 je navržen pro fungování v ,nestárnoucím‘ režimu, který značně zjednodušuje implementaci aktualizací a upgradů.“