facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Analýzy - 30. 7. 2015

IDC předpovídá obrat v prodeji pracovních stanic

IDCProdeje pracovních stanic v roce 2015 jsou zatím zklamáním. V regionu EMEA poklesly v prvním čtvrtletí roku 2015 prodeje meziročně o 3,4% a IDC očekává, že za celý rok 2015 dojde k meziročnímu poklesu o 5,2%.



Mohamed Hefny, senior analytik IDC, k tomu uvedl, že "Pokles hodnoty eura zvýšilo vnímané riziko a tlak na obchodní kanál zejména u výrobců sídlících v USA.“ Velké podniky jsou podle něj neustále pod tlakem na zlepšování výsledků, a proto často volí prodloužení životního cyklu svých pracovních stanic a investují do údržby a podpory stávající infrastruktury namísto pořízení nových počítačů.

Na rok 2016, ale IDC předpovídají obrat a dvouciferný růst počtu prodaných pracovních stanic o 10,7% meziročně. Pomoci by mělo především uvedení nových modelů s procesory Intel Skylake a s operačním systémem Windows 10. K větší ochotě investovat by měla přispět také stabilita ve směnných kurzech a nízké ceny ropy.
 


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.