facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 16. 2. 2015

HP představilo nové firemní mobilní počítače

HP představilo osm nových mobilních přístrojů, které přinášejí inovace do stávající podoby typického firemního počítačového pracoviště. Všechny novinky – tablety a hybridní počítače s operačním systémem Microsoft Windows, i tablety s operačním systémem Google Android – jsou vybaveny vestavěnými bezpečnostními funkcemi, které lze přizpůsobit individuálním požadavkům specifických firemních prostředí s důrazem na vysokou úroveň mobility.



Mezi novinky patří:

 

Tablety HP Pro Slate 8 a HP Pro Slate 12 založené na operačním systému Android. Rychlou odezvu systému zajišťují procesory Qualcomm Snapdragon řady 800, o zobrazení obsahu se stará 8", resp. 12" displej s poměrem stran 4:3. Tělo tabletů je tenké necelých 8 mm a důraz na mobilitu umocňuje i baterie s výdrží po celý pracovní den. Oba tablety podporují širokou škálu příslušenství prostřednictvím konektoru HP Zero Force.

 

Hybridní počítač HP Elite x2 1011 G1 s 11,6" displejem, založený na operačním systému Windows 8 Pro. Nabízí dva provozní režimy – tablet a notebook specifikace ultrabook, i zvýšenou odolnost vyhovující armádním standardům. Nechybí ani široká škála příslušenství, jako např. možnost bezdrátového dokování WiGig, kryt s lehkou cestovní klávesnicí či volitelné pero Wacom.

 

 

Tablet HP Pro Tablet 408 G1 je cenově dostupný mobilní přístroj s 9 mm tloušťkou, 8" displejem a operačním systémem Windows 8 Pro. Jeho klíčovými hardwarovými parametry jsou procesory Intel Atom, až 64 GB úložné kapacity, port micro-HDMI a 8MPx fotoaparát s bleskem.

 

Tablet HP ElitePad 1000 G2 Healthcare byl navržen především pro používání ve zdravotnických zařízeních. Odolné a lehké zařízení obsahuje antibakteriální povrchovou úpravu, lze jej snadno čistit a splňuje specifikaci IP 54.

 

Tablet HP ElitePad 1000 G2 Rugged je vhodný nástroj zejména pro terénní pracovníky. Splňuje certifikaci IP 65, která požaduje odolnost proti vodě a prachu, a vyhověl rovněž testování v rámci armádního standardu MIL-STD 810. Snadný přístup k informacím zajistí 2D čtečka čárového kódu. Na jedno nabití dokáže tablet pracovat až 20 hodin.

 

Typicky do školských zařízení byly navrženy tablety HP Pro Tablet 10 EE s Windows a HP Pro Slate 10 EE s Androidem. Oba jsou založeny na procesorech Intel Atom a mají vodě i prachu odolnou konstrukci splňující certifikaci IP-52. Obsahují mj. také šachtu pro volitelný stylus či možnost využívat kabelovou klávesnici.


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

Přechod na nový systém SAP by neměl být vnímán pouze jako nezbytný krok, ale jako příležitost

S blížícím se koncem podpory starší verze systémů SAP se společnosti připravují na přechod na aktuální systém SAP S/4HANA. Tato migrace může v případě větších společností trvat i více než jeden rok, a proto je důležité ji neodkládat.