facebook LinkedIN LinkedIN - follow

GIST Controlling v rodině internetových obchodů

Společnost VIVANTIS Chrudim, provozovatel internetových obchodů, podepsala smlouvu na implementaci manažerského informačního systému GIST Controlling. Cílem projektu je mimo vlastní realizace, také předání know-how pro řízení společnosti na bázi krycích příspěvků. Zdrojem provozních dat je informační systém K2. Cílem projektu bylo implementovat ověřený a efektivní controllingový systém, který umožní reagovat na měnící se tržní podmínky.

Implementace podporuje následující hlavní rozhodovací úlohy:

  • analýza rentability jednotlivých internetových obchodů, produktových skupin, zakázek na bázi krycích příspěvků několika stupňů po přiřazení přímých nákladů (pořízení zboží), variabilních nákladů (distribuce zboží), případně i přiřaditelných fixních nákladů (marketing) produktovým a zákaznickým skupinám,
  • hodnocení produktových a zákaznických skupin porovnáním plánových a skutečně dosažených hodnot (tržeb a marže) a hodnocením vývoje v čase,
  • plánování prodeje přes plánování objemu tržeb, plánovaného procenta marže, plánované slevy apod. K těmto plánovým tržbám jsou pak následně vypočítány plánové přímé náklady, příp. přiřaditelné fixní náklady.

 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.