facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 9. 1. 2017

Gartner koupí poradenskou a výzkumnou společnost CEB

Gartner, analytická společnost zaměřená na informační technologie, a společnost CEB, poskytovatel poradenství v oblasti managementu a řízení talentů, oznámily dne 5. 1. 2017, že uzavřely dohodu, podle níž Gartner získá všechny akcie CEB výměnou za hotovost a akcie v celkové výši 2,6 miliardy dolarů. Celková hodnota transakce včetně závazků společnosti CEB ve výši 0,7 miliardy dolarů, které Gartner převezme, tak činí 3,3 miliardy dolarů. Transakce byla schválena představenstvy obou společností a měla by být dokončena v první polovině roku 2017.



Po dokončení transakce budou akcionáři Gartneru vlastnit přibližně 91% podíl a akcionáři CEB 9% podíl. Gartner bude transakci financovat kombinací emise akcií a využitím stávajících i nových úvěrů.

Akvizice CEB dále posílí schopnosti Gartneru poskytovat klientům hodnotnou podporu, pomoc a jistotu pro správné rozhodování. Tradiční služby Gartneru založené na analyticích, poradenství a syndikovaném výzkumu v oblasti informačních služeb, marketingu a dodavatelských řetězců v kombinaci se znalostmi nejlepší praxe a řízení talentů v řadě oblastí včetně řízení lidských zdrojů, obchodu, financí a legislativy vytvoří celosvětově komplexní a diferencovanou škálu poradenských služeb cílenou na klíčové priority prakticky celého vrcholného vedení bez ohledu na odvětví a velikost podniku.

Podle předběžných výsledků obou společností za období posledních dvanácti měsíců končící 30. září 2016 činí kombinovaný obrat 3,3 miliardy dolarů, 693 milionů dolarů EBITDA a 463 milionů dolarů volných peněžních toků. V současné době zaměstnávají Gartner a CEB celkem přes 13 tisíc spolupracovníků ve více než 100 zemích.


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.