facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 6. 8. 2015

Flexibilní vícerežimové Ultrabooky Lenovo ThinkPad Yoga 14 a 15

Lenovo představuje dvojici konvertibilních zařízení ThinkPad Yoga 14 a ThinkPad Yoga 15, které kombinují funkci pracovních Ultrabooků a dotykových tabletů. Nejvyšší konfigurace představených zařízení nabízí 5. generaci procesorů Intel Core i7 s architekturou Broadwell, které nabídnou až o 10 % vyšší výkon procesoru a o 30 % vyšší výkon grafické karty oproti předchozí generaci při nižší spotřebě energie. Další z výhod nových zařízení je dedikovaná grafická karta NVIDIA GeForce 840M s vlastní 2GB grafickou pamětí. Pro ukládání uživatelských dat jsou v nabídce plotnové pevné disky s kapacitou až 1 TB a SSD disky s kapacitou až 512 GB.



Samozřejmostí je podpora technologie NVIDIA Optimus, která dokáže automaticky přepínat mezi integrovanou a dedikovanou grafickou kartou a výrazně tak ovlivnit výdrž baterie, která u obou zařízení činí až 8 hodin. Díky této dlouhé výdrži a jejich nízké váze – ThinkPad Yoga 14 váží 1,9 kg a ThinkPad Yoga 15 váží 2,3 kg – je možné vzít je prakticky kamkoliv s sebou.

 

Oba modely přináší klávesnici s technologií Lift & Lock, která uzamyká klávesy při přechodu mezi jednotlivými režimy, aby nedocházelo k jejich nechtěnému stisknutí a zařízení se pohodlněji drželo. Inovacím neuniklo ani chlazení. 14palcový ThinkPad Yoga se tak může pochlubit novým designem lopatek, který znatelně snižuje hlasitost vydávaného zvuku bez ztráty výkonu chlazení.

 

 

Obě novinky nabídnou Full HD IPS displej s rozlišením 1920 x 1080 a podporou technologie Active Pen u 15palcové verze pro ruční psaní poznámek a kreslení náčrtů. Větší model z této dvojice také nabídne 3D kameru, která přináší nové možnosti videokonferencí a možnost skenování objektů.

 

Notebook Lenovo ThinkPad Yoga 14 je na českém trhu dostupný za cenu začínající na 29 998 Kč včetně DPH. Model ThinkPad Yoga 15 je k dostání za cenu 30 590 Kč včetně DPH.


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.