facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 13. 1. 2015

Energeticky úsporný přepínač TL-SG2210P

nabízí 8 napájených gigabitových portů a 2 SFP sloty

Společnost TP-LINK představuje na českém trhu nový chytrý přepínač TP-LINK TL-SG2210P. Přepínač nabízí širokou paletu funkcí na 2. síťové vrstvě včetně protokolu 802.1Q pro VLAN, izolace portů, zrcadlení portů, protokolů STP/RSTP/MSTP, agregace linek a řízení toku dat podle standardu 802.3x. Nechybí ani pokročilé funkce pro údržbu sítě včetně detekce zpětných smyček, diagnostiky kabelů a IGMP snooping, který zajišťuje, aby multicastový provoz směřoval pouze do těch skupin, které jej chtějí přijímat. Přepínač dále filtruje IGMP pro každého odběratele na úrovni portů a brání tak neoprávněnému přístupu k multicastům. Funkce Storm Control brání zahlcení sítě broadcastovými, multicastovými a unicastovými pakety.



Integrovaný provoz hlasových, datových a video služeb vyžaduje pečlivé nastavení priorit pro různé typy přenášených dat. Administrátor může přiřazením priority určitým portům s využitím standardů 802.1P nebo DSCP zajistit hladký přenos hlasu a obrazu bez výpadků.

 

Přepínač také nabízí řadu uživatelsky přívětivých nástrojů pro správu, například přehledné webové grafické rozhraní nebo standardní příkazovou řádku. Protokol SNMP (v1/2/3) a funkce RMON umožňují na dálku získávat informace o stavu sítě a upozorňovat na abnormální aktivitu.

 

 

Všech 8 portů přepínače TL-SG2210P podporuje standard IEEE 802.3af pro napájení koncových zařízení po ethernetové síti (PoE) o celkovém příkonu až 53 W. Tímto efektivním způsobem lze napájet například bezdrátové přístupové body, bezpečnostní kamery, IP telefony a další zařízení, k nimž díky tomu není nutné vést elektrické rozvody a napájecí kabely od elektrických zásuvek.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.